Κορωνοϊός: Δύο ακτινογραφίες δείχνουν ραγδαία επίπτωση στους πνεύμονες ασθενή (pics-post) | piperata.gr Skip to main content
Κορωνοϊός: Δύο ακτινογραφίες δείχνουν ραγδαία επίπτωση στους πνεύμονες ασθενή (pics-post)

Κορωνοϊός: Δύο ακτινογραφίες δείχνουν ραγδαία επίπτωση στους πνεύμονες ασθενή (pics-post)

Ιατρός ακτινολόγος του Νοσοκομείου ΚΑΤ, ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, δύο ακτινογραφίες που προκαλούν έντονη αγωνία για τις επιπτώσεις που προκαλεί ο κορωνοϊός στους πνεύμονες.

 

Όπως περιγράφει ο κ. Μάνος Καρράς οι δύο ακτινογραφίες ενός 38χρονου, ο οποίος είναι καπνιστης και διαβητικός, έχουν καταγραφεί με 7,5 ώρες διαφορά. Ωστόσο να σημειωθεί ότι ο ακτινολόγος δεν διευκρινίζει από ποιο νοσοκομείο και πότε έχει ληφθεί η φωτογραφία.

Οπως αναφέρει στην ανάρτηση, η πρώτη είναι από την εισαγωγή ασθενή στις 12 το μεσημέρι με 98% κορεσμό οξυγόνου και η δεύτερη, η επαναληπτική, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 με τον ασθενή να είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά τα «σύννεφα» στη δεύτερη ακτινογραφία συνήθως σημαίνουν υγρό οίδημα φλεγμονή και «είναι κομμάτι του πνεύμονα που "δεν αναπνέει"». «Δεν υπάρχει ιός» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Καρράς απαντώντας σε όλους όσοι εξακολουθούν να εκφράζουν τέτοιες απόψεις για την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Σε νέα του ανάρτηση ο ακτινολόγος, διευκρινίζει ότι «Επειδή η ανάρτησή μου αναπαράγεται λάθος στα ΜΜΕ. Να διευκρινίσω οτι η ακτινογραφία που ανέβασα χθες ΕΙΝΑΙ από ασθενή που νοσηλεύεται με covid αλλά ΔΕΝ είναι στο νοσοκομείο ΚΑΤ! Το νοσοκομείο ΚΑΤ δεν νοσηλεύει ασθενείς με covid την παρούσα στιγμή». Δεν προσθέτει ωστόσο στοιχεία για την προέλευση της ακτινογραφίας που αναρτά.

 

ΜΜAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV