«Μην πάτε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς εξασφαλίσεις, θα μας ρημάξουν» | piperata.gr Skip to main content
«Μην πάτε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς εξασφαλίσεις, θα μας ρημάξουν»

«Μην πάτε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς εξασφαλίσεις, θα μας ρημάξουν»

Στα ύψη εκτινάσσεται η ανησυχία κορυφαίων παραγόντων του  πολιτικού βίου και της διπλωματίας, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών ότι επίκειται έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας η οποία αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.   

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Σύμφωνα με  πληροφορίες του piperata.gr το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από όλες τις πλευρές είναι να μην ξεκινήσει  καμία τέτοια διαδικασία αν προηγουμένως οι ευρωπαίοι ηγέτες  δεν αποφασίσουν την επιβολή σκληρών κυρώσεων σε βάρος της γείτονας Τουρκίας ή τουλάχιστον την ενεργοποίηση  αυτόματου μηχανισμού κυρώσεων αν εξακολουθήσει τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο.

Εκείνο που τους ανησυχεί περισσότερο είναι το παιχνίδι της Μέρκελ με τον Ερντογάν (σ.σ τα piperata.gr έχουν αναφερθεί σε αυτό από τον Ιούλιο) και η ενδεχόμενη συμμετοχή σε αυτό και του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ  Μακρόν, ο οποίος χθες το βράδυ συνομίλησε τηλεφωνικά  με τον Τούρκο πρόεδρο για περισσότερο από  μία ώρα, έπειτα από μακρά περίοδο μεταξύ τους  έντασης. 

«Ποιοι είναι οι κουτόφραγκοι αυτοί ή εμείς που μόλις τους αγοράσαμε τα μαχητικά Rafale ξανάρχισαν  τις αγάπες με τον σουλτάνο;»  αναρωτιόταν πικρά κορυφαίο «κεφάλι» της Νέας  Δημοκρατίας.

 

Χαρακτήριζε μάλιστα «διπλωματική ασθένεια»  το κρούσμα κορωνοϊού στη φρουρά του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου  Σαρλ Μισέλ που είχε ως αποτέλεσμα τη χρονική μετατόπιση της έκτακτης συνόδου κορυφής για τις 2 Οκτωβρίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο Τουρκικός τύπος αναφέρεται σε επικείμενο και άμεσο ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν  είδηση για την οποία ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί η  Ελληνική πλευρά. 

Πάντως πέρα από τις διερευνητικές επαφές, τις  οποίες από την  κυβέρνηση  έχει αναλάβει ο  διοικητής της ΕΥΠ επί Σημίτη, Παύλος  Αποστολίδης, Καραμανλής, Σαμαράς και βέβαια η Ντόρα που το λέει συνέχεια, εκτιμούν ότι το «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο παραμένει ενεργό ως ενδεχόμενο και πως ο Ερντογάν μπορεί να ξαναβγάλει τα ωκεανογραφικά του στα εγχώρια ύδατα αν δει ότι γλιτώνει τα πρόστιμα. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV