Ο Μπακογιάννης πέταξε στο… δρόμο 2 εκ. ευρώ! «Ξεχάστε τον Μεγάλο Περίπατο» είπε… | piperata.gr Skip to main content
Μπακογιάνης

Ο Μπακογιάννης πέταξε στο… δρόμο 2 εκ. ευρώ! «Ξεχάστε τον Μεγάλο Περίπατο» είπε…

Δεν υπάρχουν λόγια. Να ακούς τον δήμαρχο Αθηναίων να λέει ότι «πάμε για άλλα» ερωτηθείς για το… μέλλον του «Μεγάλου Περιπάτου» και να βγαίνεις από τα ρούχα σου!

 

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης, αυτός που ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στην πρωτεύουσα για να την αλλάξει, βγήκε και είπε ότι ο «Μεγάλος Περίπατος» ήταν… πιλοτική εφαρμογή! Ναι, καλά διαβάσατε!

 

Ανακοίνωσε δε πως εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο»…

 

Και δεν στάθηκε μόνο εκεί! Πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα!

 

«Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις ζαρντινιέρες με τους φοίνικες και τα ξερά, πλέον, χόρτα στην Πανεπιστημίου και τα πεζοδρόμια-παγίδα μεταξύ των παλιών ορίων και του βαμμένου οδοστρώματος που δόθηκε στους πεζούς.

 

Και πάμε στα σοβαρά! ΄

 

Η «πιλοτική εφαρμογή» του Μεγάλου Περιπάτου, κόστισε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.  Έγιναν δύο συμβάσεις, η μια που αφορούσε τα χρώματα και την σήμανση των δρόμων που υπέστησαν την δοκιμαστική ανάπλαση και η άλλη που αφορούσε τις ζαρντινιέρες, τα παγκάκια και τον λοιπό αστικό εξοπλισμό.

 

Δηλαδή; Πετάξαμε, έτσι, πολιτικά, 2 εκ. ευρώ!

 

Όλα καλά, ε;Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV