Η απαγόρευση κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις | piperata.gr Skip to main content
Η απαγόρευση κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 στις περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού (επίπεδα 3 και 4) ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό του μήνυμα, χθες Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου.

 

Κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το πώς θα προσαρμοστούν οι μετακινήσεις στο νέο αυτό μέτρο, που αποσκοπεί στην ανάσχεση της ραγδαίας διασποράς του ιού των τελευταίων ημερών.

 

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Πρέπει να υπάρχει πιστή τήρηση των μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως από αύριο, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, για τις μετακινήσεις των εργαζομένων μετά τις 00:30 και μέχρι τις 05:00 ισχύουν τα εξής:

  • Στη μετακίνηση εργαζομένων τη νύχτα, στις περιοχές που είναι στο 3 και 4: Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη
  • Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Η γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
  • Σε περιπτώσεις άλλων κατηγοριών εργαζόμενων, συμπληρώνουν αντίστοιχο έντυπο που βρίσκεται στο ΕΡΓΑΝΗ.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. Και κατ’ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο.

 



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV