Δερμιτζάκης: Κόφτης στα SMS μετακίνησης αν γίνει κατάχρηση | piperata.gr Skip to main content
Δερμιτζάκης: Κόφτης στα SMS μετακίνησης αν γίνει κατάχρηση

Δερμιτζάκης: Κόφτης στα SMS μετακίνησης αν γίνει κατάχρηση

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Γενεύης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις χθεσινές (Σάββατο 23/1) εικόνες συνωστισμού που προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

 

Κόφτης στα SMS μετακίνησης

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από τον σχεδιασμό της επιτροπής» είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» για την αυξημένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, σημείωσε πως καταλαβαίνει «την ψυχολογική πίεση του κόσμου», αλλά «δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως, δεν ανησυχεί τόσο πολύ, γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα» .

 

Ο κ. Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε πως δεν τον φοβίζει η παράλληλη επαναλειτουργία της αγοράς και των σχολείων. «Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα, γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» ανέφερε.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV