Η κατάθεση της αθλήτριας για τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα: «Απειλούσε ότι θα με σκοτώσει» | piperata.gr Skip to main content
Η κατάθεση της αθλήτριας για τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα: «Απειλούσε ότι θα με σκοτώσει»

Η κατάθεση της αθλήτριας για τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα: «Απειλούσε ότι θα με σκοτώσει»

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα κατέθεσε η αθλήτρια ιστιοπλοΐας στον εισαγγελέα για την υπόθεση βιασμού της στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών που ερευνά η Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, καταθέτοντας ενώπιον του εισαγγελέα για την δική της τραυματική εμπειρία.

 

Με την απειλή ότι θα την σκοτώσει και θα καταστρέψει τη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της κρατούσε κλειστό το στόμα της 21χρονης σήμερα αθλήτριας της ιστιοπλοΐας ο 38χρονος πρώην προπονητής και κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 21χρονη, καταθέτοντας νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον εισαγγελέα, χωρίς περιστροφές, κατηγόρησε τον προπονητή της για σεξουαλική κακοποίηση στην ηλικία των 11 ετών.

 

Η νεαρή αθλήτρια διέψευσε τους ισχυρισμούς του πως υπήρξε «συναίνεση» εκ μέρους της και πως όλα αυτά συνέβησαν, ενώ ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία και τον κατηγόρησε για απειλές κατά της ζωής της ίδιας και της οικογένειάς της.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το 2013 η κοπέλα μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη παράγοντα του Ομίλου στον Ωρωπό, κατέφυγαν στην Αστυνομία αλλά ο διοικητής, τους συνέστησε να μη μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων για να μην τραυματιστεί περαιτέρω το νεαρό κορίτσι. Το αποτέλεσμα ήταν πάντως, να απολυθεί από τον Όμιλο ο προπονητής ο οποίος έκτοτε εξαφανίστηκε.

 

Από το 2013 και μέχρι πρόσφατα, η αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας, είχε «θάψει» βαθιά μέσα της όσα έζησε. Βλέποντας ωστόσο τη Σοφία Μπεκατώρου να βρίσκει τη δύναμη να καταγγείλει το δικό της βιασμό, την αναζήτησε αμέσως μέσω του Facebook. Της έστειλε μήνυμα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν.

 

Σε εκείνη τη συνάντηση η 21χρονη αθλήτρια αποφάσισε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να σπάσει τη σιωπή της και να καταγγείλει κι εκείνη πως υπήρξε θύμα βιασμού από τον προπονητή της, στην πιο τρυφερή μάλιστα ηλικία.

 

Σε βάρος του 38χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

 

Ο 38χρονος προπονητής ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ φεύγοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο κατηγορούμενος δήλωσε: «Κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια».

 

Από τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού, θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών.

 

Να σημειωθεί πως σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που το θύμα είναι κάτω των 12 ετών, πιο ήπια για εκείνες που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών και εντελώς άλλη όταν το θύμα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

 

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση το ανήλικου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και τέλος στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος , ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

 

Σύμφωνα με νομικούς «η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου» δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV