Τζήλος, Hilton, Θεσσαλονίκη: Τα Piperata στην πρώτη γραμμή των αποκαλύψεων | piperata.gr Skip to main content
Τζήλος, Hilton, Θεσσαλονίκη: Τα Piperata στην πρώτη γραμμή των αποκαλύψεων

Τζήλος, Hilton, Θεσσαλονίκη: Τα Piperata στην πρώτη γραμμή των αποκαλύψεων

Κάθε φορά που κάποιο νέο συνταρακτικό γεγονός έρχεται να ταρακουνήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, λέμε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο και έτσι είναι. Οι ειδήσεις δεν μας λείπουν. Κάθε τόσο συμπλοκές οπαδών, επίσημες καταγγελίες ομάδων κατά διαιτητών και παραγόντων και άλλα τέτοια φαιδρά συνθέτουν ένα καταφανώς σάπιο σκηνικό.

 

Το τελευταίο γεγονός από τη Θεσσαλονίκη, όπου «οπαδοί» σαν κανονικοί γκάνγκστερ επιχείρησαν να λύσουν τα… προηγούμενά τους με τα πιστόλια, θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί και σε τραγωδία ανάλογη με αυτή της Παιανίας και τον θάνατο του Φιλόπουλου, το 2007. Όμως ποιος θυμάται πια τον Φιλόπουλο;

 

Αρκεί που… τσουλάει η μπάλα. Αρκεί που έχουμε ένα κάποιο… προϊόν και η μονέδα γεμίζει κανονικά τα ταμεία και τις τσέπες προέδρων, παραγόντων και άλλων νταραβεριτζήδων της θαυμαστής πιάτσας του ποδοσφαίρου.

 

Η Θεσσαλονίκη βούιξε. Οι «μπασμένοι» ήξεραν από την πρώτη στιγμή και η Αστυνομία σχεδόν επιβεβαίωσε: υπάλληλος ιστορικής ΠΑΕ της πόλης ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, (φέρεται να) τράβηξε τα κουμπούρια κι όποιον -από τους απέναντι- πάρει ο Χάρος…

 

Στα Piperata το μπουμπουνίσαμε ήδη από το Σάββατο 23/1. Ιδού ο τίτλος μας: «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Στη δύναμη ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο δράστης που πυροβόλησε οπαδούς του ΠΑΟΚ!» (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

 

«Οπαδικό» επεισόδιο, είπαν κάποιοι άλλοι προσπαθώντας να καθαρίσουν σα να μη συμβαίνει τίποτε…

 

«Βούρκος», λέμε εμείς εδώ στα Piperata. Ενας δυσώδης βούρκος από τον οποίο κάθε τόσο ξεπηδάνε ανθρωπόμορφα τέρατα. Τα τέρατα που διατάζουν (και πληρώνουν) και τα άλλα κτήνη, αυτά που εκτελούν.

 

Απ’ αυτόν τον λασπότοπο άλλωστε ξεπήδησαν και πολλά άλλα μπουμπούκια. Για παράδειγμα αυτά που επιτέθηκαν με δολοφονική μανία κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου. Τους ξεχάσατε; Διόλου απίθανο. Εδώ τους «ξέχασε» η ίδια η Δικαιοσύνη, ο θεσμός-πυλώνας της Δημοκρατίας σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία.

 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας που αποκαλύψαμε στα Piperata (δείτε το εδώ) αποτελεί το απόλυτο τεκμήριο: τέσσερις οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονική απόπειρα κατά του διαιτητή Τζήλου, μόλις ένας στο σκαμνί. Μάλιστα, στο βούλευμα δεν γίνεται αναφορά σε ηθικούς αυτουργούς. Σα να λέμε ότι αυτοί οι τέσσερις, ο εξής ένας δηλαδή, λειτούργησαν αυτοβούλως, έτσι επειδή ένα σφύριγμα του Τζήλου τους στέρησε -ας πούμε- μερικές χιλιάδες ευρώ από το στοίχημα.

 

ΤΖΗΛΟΣ

 

Έλα όμως που τα πράγματα είναι κάπως… αλλιώς, διότι η υπόθεση της δολοφονικής απόπειρας κατά του διαιτητή Τζήλου συνδέεται με μια άλλη υπόθεση βίας: την αρπαγή και τη χρήση βίας κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Piperata.gr Πάρι Κουρτζίδη από το ξενοδοχείο Hilton, στην οποία συμμετείχαν 12 με 14 άτομα τα οποία ανήκουν στην επίσημη δύναμη της ομάδας φρούρησης του υπόδικου μεγαλοεφοπλιστή, μιντιάρχη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ιστορικής αγγλικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο τελευταίος, μάλιστα, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της αρπαγής, καθώς εντοπίστηκε μέσω δορυφόρων να επικοινωνεί και να δίνει εντολές στους «μπράβους» του, μέσω βρετανικού κινητού κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης τους.

 

Ο ένας ταυτοποιημένος και κατηγορούμενος ως δράστης στην υπόθεση του Hilton σε βάρος του Πάρι Κουρτζίδη, ο Χρήστος Πρωτογεράκης που ανήκει στη «φρουρά» του υπόδικου εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο με τον κατηγορούμενο ως ταυτοποιημένο δράστη στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

 

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΡΤΖΙΔΗΣ

 

Ο δεύτερος δράστης του Hilton -ένας από τους ήδη πέντε ταυτοποιημένους που κατηγορούνται-, είναι ο Μάρκος Σταυρουλάκης, επίσης μέλος της «φρουράς» του Βαγγέλη Μαρινάκη, στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ φέρεται πως είχε εμπλακεί και στη δικογραφία της απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου, καθώς σύμφωνα με τον δορυφόρο της ΕΛΑΣ εντοπίστηκε να έχει πολλές ύποπτες συνομιλίες με τους δύο ταυτοποιημένους δράστες.

 

Κέντα! Μιλάμε για τρεις υποθέσεις με κοινό παρονομαστή. Τον βούρκο που λέγαμε παραπάνω, που σαν μεταστατικός καρκίνος έχει απλωθεί παντού και απειλεί να σαπίσει και τα όποια υγιή κύτταρα έχουν απομείνει στο ταλαίπωρο σώμα του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας.

 

Το τι θα πράξει η Δικαιοσύνη και στις τρεις αυτές υποθέσεις (σ.σ.: Θεσσαλονίκη, Τζήλος, Hilton) δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ούτε και να το προκαταλάβουμε. Εκείνο που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι η «ώρα μηδέν» έχει περάσει προ πολλού. Βρισκόμαστε ήδη στο «και πέντε» και απαιτούνται πλέον γενναίες αποφάσεις και κινήσεις για να καθαρίσει το απόστημα, καθώς οι κύστες είναι σπασμένες από καιρό. Και μυρίζουν άσχημα...

 

Υ.Γ.: Απόψε, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Piperata.gr Πάρις Κουρτζίδης θα εμφανιστεί την τηλεοπτική εκπομπή «Η δίκη στο OPEN» και τον παρουσιαστή της Κυριάκο Θωμαΐδη, με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονικής απόπειρας κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

 

 

 

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV