Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση Σακελλαροπούλου για τη "διχασμένη" Κύπρο (pic-post) | piperata.gr Skip to main content
Θύελλα αντιδράσεων μετά την ανάρτηση Σακελλαροπούλου για τη "δχασμένη" Κύπρο (pic-post)

Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση Σακελλαροπούλου για τη "διχασμένη" Κύπρο (pic-post)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την τριήμερη επίσκεψή της στην Κύπρο έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προκάλεσε αντιδράσεις.

 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, που συνοδεύεται με αρκετές φωτογραφίες, μιλάει για τις εμπειρίες και τα συναισθληματα που βίωσε κατά την παραμονή της στο όμορφο νησί. Ωστόσο στην τελευταία παράγραφο, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρεται στη "διχασμένη" Κύπρο, γεννώντας ερωτηματικά σε όσους διάβασαν αυτή την ανάρτηση.

 

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γράφει:

«Βαδίζοντας στην κομμένη στα δύο Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, σκέφτομαι ότι ο σεβασμός κάθε πλευράς για τις αξίες, τα πολιτιστικά σύμβολα και τα έργα τέχνης της άλλης μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς την οικοδόμηση ενός κοινού, ειρηνικού μέλλοντος. Και η Κύπρος, ένα νησί διχασμένο, όπου η μνήμη ακόμη πονά, όπου τα τραύματα είναι ακόμη ανεπούλωτα, αυτό το μέλλον το χρειάζεται».

 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κύπρος δεν είναι ένα νησί διχασμένο. Είναι ένα νησί το οποίο κατά το 1/3 του τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή, ως αποτέλεσμα στρατιωτικής εισβολής. Και γι’ αυτό είναι κομμένη στα δύο η Λευκωσία. 

 

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση: 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV