Μεταναστευτικό: Υπόμνημα Μητσοτάκη, Κόντε, Σάντσεθ, Αμπέλα στην ΕΕ | piperata.gr Skip to main content
Μεταναστευτικό: Υπόμνημα Μητσοτάκη, Κόντε, Σάντσεθ, Αμπέλα στην ΕΕ

Μεταναστευτικό: Υπόμνημα Μητσοτάκη, Κόντε, Σάντσεθ, Αμπέλα στην ΕΕ

Κοινό υπόμνημα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό απευθύνουν οι ηγέτες τεσσάρων χωρών.

 

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, συνυπογράφουν και απευθύνουν κοινό υπόμνημα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις θέσεις τους στην υπό διαβούλευση πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

 

Οι τέσσερις Πρωθυπουργοί των χωρών πρώτης εισόδου υπογραμμίζουν ότι οι κανόνες δεν πρέπει να είναι σαφείς μόνο ως προς τις ευθύνες των χωρών πρώτης εισόδου, αλλά και ως προς τους κανόνες αλληλεγγύης των κρατών μελών, ώστε η ευθύνη να είναι κοινή.

 

Τονίζουν ότι οι διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα δεν πρέπει να οδηγούν στη δημιουργία μεγάλων κλειστών κέντρων, ενώ δίνουν έμφαση στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, τόσο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τις χώρες της Νότιας γειτονίας, όσο και σχετικά με ένα αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV