Βρετανία: Ιδιοκτήτης ακινήτου ζητούσε «σεξ αντί ενοικίου» | piperata.gr Skip to main content
Βρετανία: Ιδιοκτήτης ακινήτου ζητούσε «σεξ αντί ενοικίου»

Βρετανία: Ιδιοκτήτης ακινήτου ζητούσε «σεξ αντί ενοικίου»

Κατηγορίες για υποκίνηση σε πορνεία με σκοπό το κέρδος αντιμετωπίζει 52χρονος Βρετανός.

 

Ο άντρας κατηγορείται ότι ζητούσε «σεξ αντί ενοικίου» ενώ σύμφωνα με τον Independent δεν πρόκειται για πρωτόγνωρη περίπτωση, καθώς φαίνεται ότι η ίδια πρακτική υιοθετείται σε κάποιο βαθμό στην Αγγλία και την Ουαλία, χωρίς δυστυχώς να καταγγέλλεται.

 

Το λεγόμενο «σεξ αντί ενοικίου» αναφέρεται, προφανώς, σε ενοικίαση κατοικίας χωρίς πληρωμή του αντίστοιχου ποσού, αφού σε αντάλλαγμα ζητείται σεξ.

 

«Πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση και έχουμε λάβει την απόφαση, μετά από προσεκτική εξέταση όλων των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» να ασκηθεί ποινική δίωξη, δήλωσε ο αρμόδιος ανώτερος εισαγγελέας.

 

Μορφή εκμετάλλευσης

 

Η Sarah Green, διευθύντρια του συνασπισμού End Violence Against Women (Τέλος στην Βία κατά των Γυναικών) , δήλωσε στον Independent: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της αστυνομικής και εισαγγελικής αρχής να αναλάβει δράση για να εξετάσει το λεγόμενο «σεξ αντί για ενοίκιο» και την προθυμία τους να διερευνήσουν διεξοδικά και να επιβάλουν τις δέουσες ποινές».

 

«Ανησυχούμε, όμως, ότι αυτή η μορφή εκμετάλλευσης έχει περάσει κάτω από το ραντάρ για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ στην πραγματικότητα, συμβαίνει και είναι δυνητικά εξαιρετικά επιβλαβής στο τρέχον πλαίσιο του κόστους στέγασης και της φτώχειας που υπάρχει γύρω μας».

 

Φρικτή πρακτική

 

Ο Πίτερ Κάιλ, βουλευτής των Εργατικών και υπεύθυνος για ζητήματα θυματοποίησης και δικαιοσύνης των νέων, είπε ότι η προσφορά στέγης για σεξ είναι μια «φρικτή πρακτική που πρέπει να καταργηθεί».

 

Πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τα θύματα παρά τα χρόνια σκληρής δουλειάς των εκστρατειών».

 

Σύμφωνα με έρευνα του Independent, περίπου 30.000 γυναίκες, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τους σπιτονοικοκύρηδές τους, ή τους ζητήθηκε σεξ σε αντάλλαγμα για ενοίκιο, καθώς αυτό το αηδιαστικό έγκλημα είναι τρομακτικά διαδεδομένο και δημιουργεί τις «τέλειες» συνθήκες για κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας, έναντι ανθρώπων που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη στέγασηAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV