ΣΥΡΙΖΑ για τις συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία καταστολής  | piperata.gr Skip to main content
ΣΥΡΙΖΑ για τις συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία καταστολής 

ΣΥΡΙΖΑ για τις συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία καταστολής 

«Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σχολιάζει τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση συναθροίσεων για περισσότερα από 100 άτομα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαψεύστηκε καθώς η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ κάτι παρόμοιο.

 

« Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο.

 

Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

 

Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής.

 

Συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

 

- να λάβει μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας (εκεί δηλαδή που συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις με βάση τον πρόεδρο του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου).

 

- να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

 

- να προσλάβει γιατρούς αντί για ειδικούς φρουρούς.

 

Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV