Γαλλίδα ΥΠΑΜ: «Ο σεβασμός για το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση» | piperata.gr Skip to main content
ΦΛΟΡΑΝΣ ΠΑΡΛΙ

Γαλλίδα ΥΠΑΜ: «Ο σεβασμός για το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση»

Η Γαλλία προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία πως η Ανατολική Μεσόγειος δεν μπορεί να αποτελέσει «πεδίο παιγνιδιών» για εθνικές «φιλοδοξίες».

 

«Η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε περιοχή έντασης. Ο σεβασμός για το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», ανέφερε η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί σε μήνυμά της στο Twitter προσθέτοντας πως η Ανατολική Μεσόγειος «δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο παιγνιδιών για τις φιλοδοξίες ορισμένων· είναι ένα κοινό αγαθό».

 

«Το μήνυμά μας είναι απλό: προτεραιότητα στον διάλογο, συνεργασία και διπλωματία ώστε η ανατολική Μεσόγειος να γίνει μια περιοχή σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε ακόμη η γαλλίδα υπουργός Άμυνας.

 

 

Ανακοίνωση γαλλικού ΥΠΑΜ: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με Ελλάδα-Κύπρο-Ιταλία

 

Η Γαλλία θα συμμετάσχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοινώθηκε σήμερα από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

 

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως τρία γαλλικά αεριωθούμενα Rafale και μια φρεγάτα εξοπλισμένη με ελικόπτερο θα συμμετάσχουν στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

 

Σε δική του ανάρτηση στο  twitter για την άσκηση, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης αναφέρει ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται κοινή αεροναυτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας.

 

«Ισχυρό ευρωπαϊκό αποτύπωμα ειρήνης και συνεργασίας για εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει.

 

Η τετραήμερη άσκηση «Ευνομία» νοτίως της Κύπρου αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Αυγούστου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV