Χαρδαλιάς: Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι… διαφορετικά – Ποιες είναι οι 18 επιβαρυμένες περιοχές με κορωνοϊό | piperata.gr Skip to main content
Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι… διαφορετικά – Ποιες είναι οι 18 επιβαρυμένες περιοχές με κορωνοϊό

Για συνολικά 18 περιοχές της χώρας που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες αυτές τις μέρες από κορωνοϊό έκανε λόγο την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

 

Όπως ανέφερε, αυτές κατά σειρά επιβάρυνσης είναι τώρα οι:

 

1. Πέλλα

 

2. Δράμα

 

3. Θεσσαλονίκη

 

4. Γρεβενά

 

5. Φλώρινα

 

6. Πιερία

 

7. Ημαθία

 

8. Σέρρες

 

9. Λάρισα

 

10. Κιλκίς

 

11. Χαλκιδική

 

12. Μαγνησία

 

13. Ξάνθη

 

14. Καρδίτσα

 

15. Έβρος

 

16. Καβάλα

 

17. Ροδόπη

 

18. Τρίκαλα.

 

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου στη Δυτική Ελλάδα, και ειδικότερα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, γι' αυτό και επιβάλλεται εκεί η πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως ζήτησε σήμερα και ο πρωθυπουργός, στην επικοινωνία του με τον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος και τον δήμαρχο Πατρέων, εν όψει και της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, τη Δευτέρα.

 

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός, τις τελευταίες 20 ημέρες στη χώρα έοχυν γίνει 1.341.941 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και βεβαιώθηκαν 34.429 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.157.127 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων για συνολικά 1.015 ημέρες.

 

Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, τόνισε.

 

Σχετικά με την άρση του lockdown και το τι θα ισχύσει στις γιορτές, επανέλαβε πως είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή αυτή η συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά, είπε, όπως σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.