Μέχρι 2 Δεκέμβρη οι αιτήσεις ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών | piperata.gr Skip to main content
Μέχρι 2 Δεκέμβρη οι αιτήσεις ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών

Μέχρι 2 Δεκέμβρη οι αιτήσεις ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών

Παράταση μέχρι και τις 2 Δεκέμβρη παίρνει η αίτηση ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, συνολικού ύψους 126.000.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής από την πλευρά των ελαιοπαραγωγών, καθώς έως σήμερα το πρωί, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία της Πρόσκλησης, είχαν υποβληθεί πάνω από 135.000 αιτήσεις ενίσχυσης.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω μέτρο έχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), και είχαν δηλώσει στο ΟΣΔΕ (έτους 2019) καλλιέργεια ελιάς (ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, με εξαίρεση την Καλαμών διπλής κατεύθυνσης).

Τονίζεται ότι η εγγραφή στο «Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)» είναι υποχρεωτική, καθώς και η επικαιροποίησή της, η οποία και συνιστά υποχρέωση των παραγωγών, σύμφωνα με τον Ν. 3874/2010.

«Τέλος, διευκρινίζεται ότι λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του σχετικού Κανονισμού της Ε.Ε., η ενίσχυση χορηγείται ως κατ' αποκοπή εφάπαξ ποσό και όχι ανά στρέμμα, καθώς έχει την έννοια της έκτακτης στήριξης για τη διατήρηση της γεωργικής δραστηριότητας και την παροχή ρευστότητας, στη βάση τεκμηρίωσης των συνολικών επιπτώσεων της πανδημίας στον συγκεκριμένο κλάδο παραγωγής και όχι της εξατομικευμένης απώλειας εισοδήματος» αναφέρει το ΥΠΑΑΤ και προσθέτει: «Για τον λόγο αυτόν η ενίσχυση χορηγείται σε κλάσεις επιλέξιμης έκτασης και όχι ανά στρέμμα».
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.