Μίνι lockdown στη Γερμανία τον Νοέμβριο λόγω κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content
Μίνι lockdown στη Γερμανία τον Νοέμβριο λόγω κορωνοϊού

Μίνι lockdown στη Γερμανία τον Νοέμβριο λόγω κορωνοϊού

Δραστικός περιορισμός των κοινωνικών επαφών από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και για όλη την διάρκεια του μήνα τίθεται σε ισχύ σε ολόκληρη την Γερμανία, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

  • Μπαρ και εστιατόρια θα είναι κλειστά από τις 2 Νοεμβρίου και έως το τέλος του μήνα.
  • Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν κέντρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ενώ στα εμπορικά καταστήματα θα εξυπηρετείται ένα άτομο ανά 10 τ.μ.
  • Οι αγώνες της Μπουντεσλίνγκα θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
  • Σε λειτουργία θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

 

Εκτακτη ενημέρωση

 

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων, των οποίων η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη διήρκεσε αρκετή ώρα, συμφώνησαν στην ανάγκη να επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμός επαφών εντός Νοεμβρίου, ξεκινώντας μάλιστα από τις 2 Νοεμβρίου και όχι τις 4 του μήνα, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει, προκειμένου, όπως φέρεται να δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην τοποθέτησή της, να «σπάσουμε το δεύτερο κύμα».

 

«Πρέπει να δράσουμε τώρα!», τόνισε.

 

Όπως αναφέρει η BILD, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε ήδη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι προκειμένου να αναπληρώσει μέρος των εισοδημάτων που θα χαθούν, με το κόστος για την οικονομία να υπολογίζεται μεταξύ 7 - 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν μήνα «lockdown».

 

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι το νέο σχέδιο ομοσπονδίας και κρατιδίων προβλέπει σε πρώτη φάση την παραμονή σχολείων και παιδικών σταθμών σε λειτουργία.

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV