Σκληραίνει (;) η καταστολή με «ασπίδα» του κράτους τον κορωνοϊό | piperata.gr Skip to main content
Σκληραίνει (;) η καταστολή με «ασπίδα» του κράτους τον κορωνοϊό

Σκληραίνει (;) η καταστολή με «ασπίδα» του κράτους τον κορωνοϊό

Στην άμεση διάλυση όλων των φαινομένων συνωστισμού που καταγράφονται σε δρόμους, πλατείες και ανοιχτούς χώρους, προχωρά η Αστυνομία και μάλιστα επιβάλλοντας σχετικά πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκες. 

 

Γράφει η Χρυσάνθη Κρητικού

 

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί προχώρησε αμέσως στην καταστολή της ολιγάριθμης συγκέντρωσης των 70 περίπου ατόμων που μαζεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος με το πρόσχημα να τιμήσουν την επέτειο του «ΟΧΙ» πραγματοποιώντας μάλιστα επτά προσαγωγές οι οποίες τελικά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Ανάλογες επεμβάσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Τα συμβάντα θεωρούνται μεμονωμένα, ωστόσο η αυστηροποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων είναι δεδομένη κάτι άλλωστε που αποδείχτηκε τις προηγούμενες ημέρες στο μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο, ανήμερα της έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και λίγο αργότερα με τις συλλήψεις μαθητών ύστερα από σχετική πανεκπαιδευτική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες (σ.σ.: χωρίς να παρακάμπτεται η νέα έξαρση του κορωνοϊού), γίνονται πλέον οι ζυμώσεις σε συνδικάτα, συλλογικότητες και φοιτητικές νεολαίες για τη μορφή των κινητοποιήσεων τους ενόψει των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων των εργαζομένων σε πληττόμενους κλάδους (τουρισμός, εστίαση, καλλιτεχνία) και του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV