Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: «Έχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις» | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης

Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: «Έχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις»

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε λίγο μετά τις  9:10 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσας, ο πρωθυπουργός συνομίλησε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου με εκπροσώπους γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι του δώρισαν ένα χειροτέχνημα που επιμελήθηκαν τα παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

 

«Το σύστημα υγείας αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει. Θα έχει την αμέριστη στήριξη και την προσωπική μου φροντίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός σε μία από τις συνομιλίες που είχε και επισήμανε ότι πρέπει όλοι να προσέχουμε, «ήδη έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις».

 

Αναφορικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, επισήμανε ότι στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας και στις συμβουλές των ειδικών «για να προχωρήσουμε από τον Ιανουάριο στο μεγάλο πρόγραμμα εμβολιασμού».

 

Μίλησε, δε, και με ασθενή που νόσησε από κορωνοϊό.

 

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη σε ακόμη τρεις δομές υγείας, ενώ στις 12:30 θα έχει συνάντηση στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για ζητήματα Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 

Σκοπός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας, μιας και η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί έως τώρα το επίκεντρο του δεύτερου κύματος και η πίεση στο σύστημα υγείας της περιοχής και ιδίως της Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτική.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV