Άρης Σπηλιωτόπουλος: "Ναι, οι καλλιτέχνες δεν στηρίχθηκαν στην πανδημία" | piperata.gr Skip to main content
Σπηλιωτόπουλος

Άρης Σπηλιωτόπουλος: "Ναι, οι καλλιτέχνες δεν στηρίχθηκαν στην πανδημία"

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Ανεξάρτητα με όσα λέγονται, εκείνος λέει με τόλμη την άποψή του σε θέματα που ο κόσμος έχει καταλάβει τι γίνεται… Τι πραγματικά συμβαίνει! 

 

Βγήκε λοιπόν στο Instagram, με αφορμή τη χαώδη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, λέγοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι καλλιτέχνες δεν στηρίχθηκαν με το κορωνοϊό στην… πλάτη μας.

 

Χαρακτηριστικά έγραψε: «Είναι αλήθεια ότι στηρίξαμε ελάχιστα τους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς και τον πολιτισμό μας που επλήγησαν από την πανδημία.

 

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση…

 

2

 

Είχε προηγηθεί η «βόμβα» της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία σε συνέντευξή της δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν στηρίχθηκε επαρκώς εν μέσω της πανδημίας, παρότι είναι απ' τους πλέον πληγέντες.

 

Η άλλοτε τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πανδημία σάρωσε τον πολιτισμό. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο αυτόν που έχουν να εργαστούν από τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα. Υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα, χάσαμε την συναισθηματική επαφή, την εμπιστοσύνη. Πρέπει να τα ξαναβρούμε. Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες καλλιτέχνες».

 

Και δεν σταμάτησε μόνο εκεί: «Δεν γίνεται εμβληματικοί δημόσιοι οργανισμοί, να μετακαλούν καλλιτέχνες από το εξωτερικό, ενώ σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί παραμένουν ανενεργοί. Χρειάζεται περισσότερη ενσυναίσθηση από όλους. Ας δούμε αυτήν την κρίση σαν μια ευκαιρία να ακούσουμε τους εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού και να θέσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον».

 

Και τι συνέβη;

 

Βγήκε στη συνέχεια ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος: «Η κα Κεφαλογιάννη παραδέχεται το αυτονόητο. Και ταυτόχρονα δικαιώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στα προβλήματα των ανθρώπων του Πολιτισμού».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.