Η Γαλλία απαγόρευσε τα άγρια ζώα σε θαλάσσια πάρκα, φάρμες και τσίρκα | piperata.gr Skip to main content
άγρια ζώα

Η Γαλλία απαγόρευσε τα άγρια ζώα σε θαλάσσια πάρκα, φάρμες και τσίρκα

Τέλος σε μία βάρβαρη συνήθεια βάζει η Γαλλία, απαγορεύοντας τα άγρια ζώα ως «ατραξιόν» σε θαλάσσια πάρκα, τσίρκα και φάρμες. 

 

Σήμερα, η Γαλλίδα υπουργός Περιβαλλοντικής Μετάβασης Μπάρμπαρα Πομπίλι ανακοίνωσε πως σταδιακά θα απαγορευτεί η χρήση άγριων ζώων σε περιπλανώμενα τσίρκα, η διατήρηση φαλαινών και δελφινιών σε θαλάσσια πάρκα και η εκτροφή μινκ σε «φάρμες γούνας».    

 

Τίγρεις, λιοντάρια, αρκούδες, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα δεν θα επιτρέπονται σε τσίρκα όπως είπε η Πομπίλι που τοποθέτησε την σταδιακή εφαρμογή της απόφασης «μέσα στα επόμενα χρόνια». 

 

Αντίθετα άμεση ισχύ θα έχει η απαγόρευση νέων παραλαβών δελφινιών και φαλαινών-δολοφόνων από τα θαλάσσια πάρκα.    «Ήρθε η στιγμή να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή στη σχέση μας με αυτά τα ζώα», είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι η ζωή αυτών των πλασμάτων είναι προτεραιότητα. Όσο για την εκτροφή μινκ, απάντησε πως το καθολικό «στοπ» θα μπει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.    

 

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την εξεύρεση άλλης εργασίας για όσους εργάζονται σήμερα σε τσίρκα και θαλάσσια πάρκα. «Αυτή η μετάβαση θα απλωθεί σε βάθος ετών, επειδή θα αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων», είπε η Πομπίλι.   Ωστόσο η απαγόρευση αυτή δεν θα αλλάξει τίποτα για όσα ζώα βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους.    

 

Με πληροφορίες από: Independent  Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV