Στις 15:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content
Διάγγελμα Μητσοτάκη

Στις 15:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Στις 15:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανακοίνωση των νέων, έκτακτων μέτρων, κατά του κορωνοϊού.

 

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σήμερα, στις 15:00, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

 

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν
 

Στο σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς περιλαμβάνεται η απαγόρευση μετακίνησης από και προς νομούς που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο. 

 

Παράλληλα, τα σενάρια που εξετάζονται και βασίζονται στις εισηγήσεις των επιστημόνων αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις εστίασης θα πρέπει να κλείνουν στις 21:00 ή τις 22:00.

 

Η απόφαση αυτή συνδυάζεται με την διεύρυνση της απαγόρευσης νυχτερινής μετακίνησης. Έτσι, αντί για απαγόρευση μετακίνησης από 00:30 έως 05:00, θα τεθεί σε ισχύ νέο ωράριο που θα αντιστοιχεί σε μισή ώρα μετά το κλείσιμο των εστιατορίων, μπαρ και καφέ, δηλαδή από τις 21:30 ή τις 22:30 αντίστοιχα.

 

Εξάλλου, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν την εισήγηση των επιστημόνων για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, δηλαδή τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά πλέον σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV