Ανακοίνωση Γρ. Τύπου ΕΛ.Α: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού ισοπέδωσε οικονομικά του πολίτες τώρα επαναφέρει τον λιγνίτη

Η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού ότι η βεβιασμένη και χωρίς σχέδιο απόφαση περί απολιγνιτοποίησης της χώρας το φθινόπωρο του 2021, είναι αυτή που ευθύνεται σήμερα για το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, αρκεί για να παραδεχθεί ακόμη και ο πιο πορωμένος οπαδός του πόσο δίκιο έχουν οι Ελεύθεροι Άνθρωποι όταν λένε: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Γιατί ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης ήταν που λίγους μήνες πριν αύξησε την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, χωρίς να διαβλέπει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα, αποσύροντας όλες τις λιγνιτικές μονάδες.

Το ΕΛ.Α από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής απόφασης του πρωθυπουργού είχε επισημάνει ότι η Ελλάδα έπρεπε να το κάνει όπως ακριβώς η Γερμανία, σχεδιάζοντας την απολιγνιτοποίηση για μετά το 2030.

Τελικά, αφού ισοπέδωσε οικονομικά όλους τους πολίτες, κατάλαβε σήμερα πως πρέπει να επαναφέρει τον λιγνίτη!

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ο πρόεδρος Πάρις Κουρτζίδης, έχουμε εκτεταμένα αναφερθεί στην ανάγκη για επαναφορά του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως τουλάχιστον το 2030 (όπως έχει πράξει η Γερμανία), εξασφαλίζοντας έτσι ενεργειακή αυτονομία και φθηνό ρεύμα, λαμβάνοντας παράλληλα προσθήκη αναγκαίων μέτρων για την αποτροπή της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Και ταυτόχρονα το ΕΛ.Α ζητά ως χώρα να ξεκινήσουμε να επενδύουμε στο «πράσινο υδρογόνο», για το οποίο υπολογίζεται ότι μετά το 2030 οι συνθήκες θα είναι ώριμες να παράγεται με ηλεκτρισμό από αιολική και ηλιακή ενέργεια, ώστε να χρησιμοποιηθεί και για μακροπρόθεσμη αποθήκευση πράσινης ενέργειας.

Αντιθέτως, για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύεται κοινωνικο-πολιτικά αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού.

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *