Ανακοίνωση Π. Αναστόπουλου τομεάρχη Άμυνας και Ασφάλειας ΕΛΑ: Αντί για ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται 6.000 στρατιωτικούς

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και τομεάρχης του ΕΛΑ για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

“Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση μένει έκθετη, σε ότι αφορά την πυρασφάλεια στη χώρα μας, ενόψει του καλοκαιριού, με 6.000 στρατιωτικούς να διατίθενται από το ΓΕΕΘΑ, σε περίπτωση ενεργοποίησης του σχεδίου «Ξενοκράτης». Μία απόφαση που πάρθηκε, χωρίς να υπολογίσει κανένας την καταπόνηση του προσωπικού και τις συνεχείς επιφυλακές, λόγω της κατάστασης που μας έχει φέρει ο Σουλτάνος.   

Μετά τις ντροπιαστικές εικόνες της φωτιάς που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα, που κατέδειξε την ανικανότητα των αρμοδίων Αρχών και μετά το περσινό «κάζο» με τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια, τίθεται σε πλήρη επιφυλακή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας και με τη σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Αντί η κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα το Πυροσβεστικό Σώμα, με αύξηση μισθών, με νέες προσλήψεις, έστω και με επιδόματα -παρότι δεν είμαστε υπερ της επιδοματικής πολιτικής-  καταφεύγει σε μεθόδους διαμοιρασμού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε καθήκοντα που δεν άπτονται άμεσα και ειδικά εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με τους Τούρκους γείτονες, των αρμοδιοτήτων τους. Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση μοιάζει ανίκανη όχι μόνο να αναγνωρίσει αλλά και να επιβραβεύσει την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είναι απορίας άξιο, ένας μηχανισμός που θα έφτιαχνε ο αρμόδιος υπουργός που πολιτικογραφήθηκε σε μία νύχτα, για να φέρει μια νέα Ευρωπαϊκή πνοή Πολιτικής Προστασίας, να καταλήγει στο ότι ανατίθεται αποκλειστικά στους στρατιωτικούς, η αστυνόμευση και η πυρασφάλεια των «ευαίσθητων» δασικών περιοχών.

Αεροσκάφη και ελικόπτερα είναι διαθέσιμα για ανάληψη δράσης εντός εικοσαλέπτου. Πάνω από 70 χωματουργικά μηχανήματα διατίθενται σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο του σχεδίου «Δευκαλίων», ενώ περίπου 200 χωματουργικά μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση εντός ελάχιστων ωρών στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης». Μεγάλος αριθμός προσωπικού έχει ήδη κινητοποιηθεί σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη, με ετοιμότητα ανάληψης δράσης εντός τεσσάρων ωρών, το μέγιστο, ενώ βάρδιες με πεζές και εποχούμενες περιπόλους πυρασφαλείας, θα ριχτούν στη μάχη με 3.000 άτομα εντός των πρώτων δύο ωρών, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον 3.000 άτομα εντός 6ώρου. Δυστυχώς σε πολλές Μονάδες περικόπτονται οι άδειες χωρίς να δίνει κανείς σημασία στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και με τα επιδόματα πυρκαγιών, καλοκαιριού κλπ να δίνονται σε άλλες υπηρεσίες και φορείς

Πρέπει κάποια στιγμή να ξεχάσουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος και να βοηθήσουμε ως κράτος, ηθικά και οικονομικά, τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, το μόνο πανέτοιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων και ας μην ξεχνάμε ότι ένα κομμάτι τους, είναι τα παιδιά μας που έχουν κληθεί να κάνουν τη θητεία τους, για συγκεκριμένο σκοπό.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ τίθεται δίπλα στις φωνές των στρατιωτικών, που υπογραμμίζουν πως φέτος θα κληθούν να συμμετέχουν σε εργασίες που εκφεύγουν τελείως από τα καθήκοντά τους, αφού αποτελούν βολική και ανέξοδη λύση και αφού ως εργαζόμενοι, κατά αυθαίρετο και μη προβλεπόμενο τρόπο, δεν τους καταβάλλονται νόμιμες και θεσμοθετημένες αποζημιώσεις που προβλέπονται από την Νομοθεσία.

Τασσόμαστε στο πλάι τους, καθόσον οι ένοπλες δυνάμεις αξιώνουν τον σεβασμό όλων μας και ιδιαίτερα στην εφαρμογή των νόμων για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης και ισονομίας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών.”

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *