Ανοιχτή επιστολή του προέδρου κέντρου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας Χαλκιδικής προς τον Π. Κουρτζίδη

Ο Ιωάννης Τραπεζανίδης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας του Νομού Χαλκιδικής και ιδρυτικό μέλος του Κινήματος ΕΛ.Α, απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Πάρι Κουρτζίδη.

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή:

Η δύναμη της αλήθειας και της δικαιοσύνης είναι μεγαλύτερη του ψεύδους και της αδικίας [ο Αριστοτέλης]

Αγαπητέ πρόεδρε, όλοι μας γνωρίζουμε την γενναία στάση σας απέναντι σε οποιαδήποτε ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό, αναθεωρήσιμο γεγονός, εντός και εκτός της Ελλάδας. Ακόμα, τις προκλήσεις από οποιονδήποτε και αν προέρχεται. Είδαμε άλλωστε πως τιμήσαμε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης από οθωμανικό ζυγό, την αντίσταση Ελλήνων στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ποιες φιλικές χώρες μας υποστήριξαν.

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ετών, με όσα συνέβησαν, πλέον έχουν μεταφερθεί στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Σήμερα, δυστυχώς, έχουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, που επιφέρουν απώλειες στρατιωτών και άμαχων. Αναλογιζόμενοι όλων εκείνων που διαδραματίζονται, όλοι μας σκεφτόμαστε τους Έλληνες φίλους μας που μένουν στην εμπόλεμη ζώνη και δεν έχουν σχέση, άμεσα ή έμμεσα με την πολιτική.

Εμείς οι ΕλληνοΠόντιοι, ζούσαμε σε διάφορες χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης, βιώνοντας συγκρούσεις για πολλά χρόνια. Επιβιώσαμε και περάσαμε πολύ δύσκολα μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, ωστόσο αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι κρατήσαμε ψηλά τις κοινωνικές ισορροπίες αδελφότητας και φιλίας μεταξύ των λαών μας. Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολο περίοδο που διανύουμε στην μετά covid εποχή, σήμερα αντιμετωπίζουμε και άλλα σοβαρά προβλήματα με τους γείτονές μας. Αναφέρω την ΄΄Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων, την κλοπή της ιστορίας μας από τους Σκοπιανιούς, τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο, τα δικαιώματα των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο κ.ο.κ

Δυστυχώς, σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους που βιώνουμε, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενεργεί μόνη της, αδιαφορώντας στις παραινέσεις να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μέσα στη Βουλή ώστε να συζητηθούν περαιτέρω τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη της ειρήνης ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία και κατά επέκταση μεταξύ ΗΠΑ, Ε.Ε., ΚΙΝΑΣ, ΙΝΔΙΑΣ, ΑΦΡΙΚΗ, ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ κλπ.

Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός ακούει ότι αυτή η κυβέρνηση, αντί να επιλέγει εργαλεία που θα λειτουργήσουν υπέρ της ειρήνης, επιλέγει μέτρα που δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας. Επιλέγει να στεναχωρεί τον ελληνικό λαό, να δημιουργεί κοινωνικές εξεγέρσεις σε κάθε νομό της χώρας, καθώς εμπλέκεται ενεργά στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας.

Δηλώνω σίγουρος ότι με την σκληρή και επίμονη, συντονισμένη εργασία όλων αυτών των ανθρώπων που εκπροσωπούν τη σύγχρονη στρατηγική του κόμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ_ΑΝΘΡΩΠΟΙ_ΕΛΑ», ήρθε η ώρα για την δημιουργική αντιμετώπιση της αμφισβήτησης της αρχαίας και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΈΡΓΕΙΈΣ ΣΑΣ >>> ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ>>> ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ 2022!!!

Σας ευχαριστώ, θερμά για την κατανόηση των προβληματισμών της ελληνικής κοινωνίας γενικά με τα τελευταία χρόνια γεγονότα κ.α.

..Ζούμε με την μνήμη! Το παρελθόν ζει μέσα στο παρόν Και δεν υπάρχει δικαιολογία στη λησμονιά αυτού, Για το ποιοί είμαστε!..

ΩΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ_ΑΝΘΡΩΠΟΙ_ΕΛΑ»

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

ΤΡΑΠΕΖΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΑΛΗ

[Πρόεδρος Του Κέντρου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας Νομού Χαλκιδικής

/Ίδρυση_2009/]

[Μέλος του Συντονιστικού Συμβούλιου Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα [2022-2024]

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *