«Διάγγελμα» παρωδία, μέτρα «ασπιρίνες»

«Ακούω, βέβαια, από τώρα τις κραυγές της αντιπολίτευσης για «ψίχουλα» και «κοινωνική αναλγησία».

Και όμως, αυτή η φράση ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την είπε κατά την διάρκεια του χθεσινού διαγγέλματος για τα μέτρα κατά της ακρίβειας που σήμερα εξειδίκευσαν οι υπουργοί του.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός παραδέχεται πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης στην ουσία είναι… ψίχουλα! Έδωσε ο ίδιος την «γραμμή» στα υπόλοιπα κόμματα να απαντήσουν, όπως και τελικά έγινε!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μέτρα ασπιρίνες. Μέτρα – κοροϊδία. Χωρίς αμφιβολία.

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε φυσικά περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους, αφού στο Μαξίμου ξέρουν πολύ καλά ότι ο κόσμος έχει εξοργιστεί από την ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης. Μια λεπτομέρεια που χρίζει πολλαπλών «παρεξηγήσεων»: Εμφανίστηκε αξύριστος (το καλύτερο επικοινωνιακό τρικ), θέλοντας να μοιάσει στον… Μακρόν! Δηλαδή, η αποθέωση της εικόνας!

Φυσικά, έπαιξε το εξής… μελοδραματικό: Ότι το πακέτο στήριξης δεν είναι μεγαλύτερο, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτή όμως η «καραμέλα» δεν πείθει, καθώς κανείς δεν ξεχνάει π.χ. τα «λεφτόδεντρα».

Και φυσικά, για όλα, πάντα φταίνε οι άλλοι. Ποτέ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποτέ η κυβέρνησή του. Τώρα φταίει η Ουκρανία! Νωρίτερα, δεν έκανε τίποτα! Δεν υπήρξε κανένα μέτρο για να προλάβουν φαινόμενα κερδοσκοπίας, την ύπαρξη των οποίων αναγκάζεται τώρα να παραδεχθεί. Καμία – μα καμία – οργάνωση άμυνας του κράτους!

Ο κόσμος, δοκιμάζεται! Δεν έχει πλέον αντοχές. Μνημόνια, πανδημία και τώρα ενεργειακή κρίση. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Αυτή η κυβέρνηση έχει πλέον ημερομηνία λήξης! Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γραφτεί στην ιστορία – εκτός των άλλων δεινών της χώρας – ως πρωθυπουργός των διαγγελμάτων!

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *