Είναι επικίνδυνοι: Ο Μπακογιάννης “δείχνει” τον ΥΠΕΞ ως υπαίτιο για την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπέπεσε σε ένα σοβαρό διπλωματικό ατόπημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Φλωρεντία, όπου συμμετείχε στο Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου.

Εκεί, συμμετείχε σε κοινή σύνοδο με τον «δήμαρχο» της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που βρίσκεται υπό κατοχή και συνυπέγραψε διακήρυξη μαζί με τον αποκαλούμενο «δήμαρχο της Β. Λευκωσίας»! Τον Μεχμέτ Χαρμαντσί, ο οποίος μάλιστα μετά το τέλος της συνόδου, έγραψε στο Facebook (https://www.facebook.com/mehmet.harmanci.54/posts/10158259015636560) για την υπογραφή της διακήρυξης ενώ ο ίδιος δηλώνει στις επίσημες σελίδες στου στα social media, εκλεγμένος «δήμαρχος της Βόρειας Λευκωσίας»!

Μπακογιάννης και Χαρμαντσί συνυπέγραψαν ένα επίσημο διεθνές κείμενο, δηλαδή στην ουσία ο Δήμαρχος Αθηναίων έμμεσα αναγνώρισε έναν αξιωματούχο του ψευδοκράτους!

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα, ενέπλεξε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών:  «Το ρεπορτάζ αναιρεί και ακυρώνει τον τίτλο του δημοσιεύματος, καθότι ο κ. Χαρμάντσι, όπως αναφέρεται, συμμετείχε στο συνέδριο ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας και όχι ως δήμαρχος, δηλαδή σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960. Προφανώς, λοιπόν, δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για να ματαιώσει ο Δήμος Αθηναίων τη συμμετοχή του στο Φόρουμ – απόφαση που ελήφθη σε συνεννόηση με τη διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών…» τονιζόταν στην σχετική ανακοίνωση!

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο δήμαρχος Αθηναίων με την απάντησή του εκθέτει το ΥΠΕΞ και δημιουργεί τετελεσμένα για την εξωτερική μας πολιτική. Παραδέχεται, δηλαδή, πως γνώριζε ουσιαστικά εκ των προτέρων την παρουσία του κ. Χαρμάντσι στο φόρουμ της Φλωρεντίας και την επίσημη ιδιότητα που του αποδόθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, από την απάντηση προκύπτουν τα εξής:

  • Παραδέχθηκε ο Δήμος της Αθήνας ότι η συμμετοχή του Κώστα Μπακογιάννη έγινε (!) σε συνεννόηση με το ελληνικό ΥΠΕΞ, παρά το γεγονός ότι στον κατάλογο των συμμετεχόντων δημάρχων υπήρχε και το όνομα του ψευτοδημάρχου Λευκωσίας.
  • Το ελληνικό ΥΠΕΞ «συμφώνησε» να παραστεί ο δήμαρχος Αθηναίων σε ένα διεθνές φόρουμ όπου ο Μεχμέτ Χαρμάντσι αναφέρεται ως εκπρόσωπος της χώρας «Β. Κύπρος», υπογράφοντας μαζί του μάλιστα και κοινή διακήρυξη.

Παραθέτουμε παρακάτω δύο αναρτήσεις στο facebook του προέδρου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ όπου ζητούνται ουσιαστικές απαντήσεις:

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *