Έκθετοι Μητσοτάκης – Βορίδης με την παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Μπίνη

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου:

“Με την παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη μένει έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ιδίως ο υπουργός Εσωτερικών που προσάρμοσε μέχρι και το νόμο στα «μέτρα» του κ. Μπίνη για να μπορέσει να πάρει την εν λόγω θέση.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εποχή που ο πρωθυπουργός τελούσε χρέη υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα χρόνια διακυβέρνησης Σαμαρά, αποφάσισε να παραιτηθεί για να μεταβεί στις Βρυξέλλες!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίνης παραιτείται την ίδια ώρα που εκκρεμεί στο ΣτΕ προσφυγή εναντίον της μοριοδότησης που έκανε η κυβέρνηση για να τον διορίσει. Πρόκειται για φωτογραφική μοριοδότηση όπως ειπώθηκε στην Επιτροπή της Βουλής.

Γιατί ο νόμος προσαρμόστηκε στα «μέτρα» και τα «σταθμά» του κ. Μπίνη ώστε να γίνει Διοικητής της ΕΑΔ, ενώ λίγους μήνες αργότερα αποδείχθηκε ότι αναζητούσε καλύτερη… θέση; Δεν πληρούσε εξαρχής τις προϋποθέσεις για να γίνει Διοικητής ΕΑΔ. Η μόνη προϋπόθεση που κατείχε ο κ. Μπίνης ήταν η στενή σχέση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το κράτος των «αρίστων» κύριε πρωθυπουργέ;”

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *