Η μεγάλη… απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα lockdown σε μεγάλες επιχειρήσεις που «σκάνε» από την ενεργειακή κρίση και τα «κανόνια» που έρχονται σε εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Η ΜΕΓΑΛΗ… ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Την ώρα που οι εξελίξεις σε όλο το πλανήτη είναι ραγδαίες με τον πόλεμο στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση έχει εξαπλωθεί παντού, στην Ελλάδα όλα είναι στον αέρα. Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως η χώρα μας, με «κυβερνήτη» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι απροετοίμαστη, στα δόντια του «λύκου». Χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, οι Έλληνες για ακόμα μια φορά είναι τα «θύματα» και κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί.

Και εδώ υπάρχουν τα… παράδοξα, πριν μπούμε στο ψητό.

Έχουν αρχίζει να γράφονται πολλά για το μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πολιτικό του μέλλον. Σε ρεπορτάζ που έχουν αρχίζει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους στον Τύπο, τονίζεται πως οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατόπιν… εορτής, μόνο τυχαία δεν είναι.

Και εξηγούμαστε: Σύμφωνα πάντα με τον Τύπο (ieidiseis.gr), ο Κυριάκος Μητσοτάκης εποφθαλμιά τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Γράφτηκε μάλιστα πως πρόσφατα ήρθε στην Αθήνα ο φίλος του – όπως έχει πει ανοιχτά ο ίδιος – Μάνφρεντ Βέμπερ για να συζητήσουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν «περπατήσει» στις επόμενες εκλογές. Όλα αυτά – πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ – συμβαίνουν με τις πολιτικές ευλογίες του Έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

LOCKDOWN ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάμε παρακάτω. Ενώ όλα αυτά γράφονται, στην Ελλάδα τα πάντα πλέον κινούνται σε ρυθμούς lockdown.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (στο σημερινό της πρωτοσέλιδο), το συνεχιζόμενο ράλι των τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου φέρνει τα πρώτα προσωρινά λουκέτα σε ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βιομηχανία τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα 100% εξαγωγική, ύστερα από μια αναποτελεσματική διαπραγμάτευση με μεγάλο πελάτη της για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου πώλησης ώστε να συμπεριλάβει και μέρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους, υποχρεώθηκε να επικαλεστεί λόγους ανωτέρας βίας και να σταματήσει τη λειτουργία της για μία εβδομάδα με την προσδοκία ότι στο μεταξύ διάστημα μπορεί και να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών ή να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ακόμα, προ δεκαημέρου, επίσης στη Βόρεια Ελλάδα, σταμάτησαν τη λειτουργία τους τα βαφεία που δουλεύουν με νήματα και υφάσματα καθώς δεν μπόρεσαν να αντέξουν το κόστος φυσικού αερίου για τη λειτουργία τους στα 130 ευρώ η μεγαβατώρα.

Μάλιστα – και σύμφωνα με το ρεπορτάζ – κύκλοι της βιομηχανίας εκτιμούν ότι η μείωση της παραγωγής και τα προσωρινά λουκέτα θα είναι μονόδρομος για τις ελληνικές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, λόγω της δραματικής αύξησης του ενεργειακού κόστους από το νέο ράλι των τιμών φυσικού αερίου και ρεύματος που πυροδότησαν οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα. Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για την ελληνική οικονομία, λόγω του προφανούς κινδύνου απώλειας σημαντικών αγορών του εξωτερικού και των συνεπειών στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Τέλος, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, στενεύει ο κλοιός στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας καθώς δυο πάροχοι είναι έτοιμοι για… κανόνι!

Όπως έγραψε το mononews, δύο εταιρείες – λόγω συσσώρευσης οφειλών – φαίνεται να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Υ.Γ. ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ…

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *