Καταγγελίες υγειονομικών για διακοπή εμβολιασμών από Δευτέρα 4/1 | piperata.gr Skip to main content
Καταγγελίες υγειονομικών για διακοπή εμβολιασμών από Δευτέρα

Καταγγελίες υγειονομικών για διακοπή εμβολιασμών από Δευτέρα 4/1

Την ώρα που οι κ. Μητσοτάκης και Κικίλιας διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι τα εμβόλια για τον Covid-19 θα φτάσουν εγκαίρως στην Ελλάδα, οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι από Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 θα σταματήσει αιφνίδια ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας.

 

Γράφει η Χρυσάνθη Κρητικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταγγελίες αφορούν τα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγιου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών.

 

Αναστάτωση στο υπουργείο Υγείας

Το θέμα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην κυβέρνηση και πριν λίγο ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τα όσα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

 

Μεταξύ άλλων, τονίζει: « Τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας…».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV