Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Σοκαριστικό πως κατάφερε να μετατρέψει την επιτυχία με τον κορωνοϊό σε φιάσκο!» | piperata.gr Skip to main content
τσίπρας

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Σοκαριστικό πως κατάφερε να μετατρέψει την επιτυχία με τον κορωνοϊό σε φιάσκο!»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας την επερχόμενη κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία σε συνέντευξή του. Παράλληλα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην κρίση του κορονοϊού, μετά την αρχική της φάση.

 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο iEidiseis, προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα φέρει ένα νέο κύκλο λιτότητας, Δεκέμβρη ή Απρίλη, αναλόγως το πότε η ΕΕ θα σταματήσει τη ρήτρα διαφυγής και θα επαναφέρει την κανονικότητα του Συμφώνου Σταθερότητας. «Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης ήδη προετοιμάζεται και προετοιμάζει την κοινή γνώμη», επισημαίνει χαρακτηριστικά. «Σήμερα που βρισκόμαστε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης, η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην κρίση και να βάλουν φρένο, ένα φρένο στην καταστροφή είναι κάτι παραπάνω από εμφανής», προσθέτει.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πως κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει την αρχική υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο, ενώ τονίζει ότι οι βασικοί άξονες του πορίσματος της Επιτροπής Πισσαρίδη δεν αφορούν καινοτόμες ιδέες, αλλά προτάσεις που αποτελούν μια συνταγή από τα παλιά και πιο συγκεκριμένα προτάσεις ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.

Εκτιμά δε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τα κονδύλια ως ευκαιρία για μνημονιακού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις χωρίς τυπικά να έχουμε μνημόνια και ως εκ τούτου υπογραμμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ανεξάρτητα. «Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, ώστε μόλις αναλάβουμε ξανά, να είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε και να αντικαταστήσουμε ξεπερασμένες και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με αυτές που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία για να αναπτυχθεί δίκαια και ισόρροπα», αναφέρει χαρακτηριστικά.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.