ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί η Σουρανή κρύβεται στη φωτογραφία με τους Μητσοτάκη – Ράμα; | piperata.gr Skip to main content
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί η Σουρανή κρύβεται στη φωτογραφία με τους Μητσοτάκη – Ράμα;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί η Σουρανή κρύβεται στη φωτογραφία με τους Μητσοτάκη – Ράμα;

Στενόκαρδους, μόνο έτσι μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανείς. Ουδείς περίμενε ότι θα ενεργούσαν αλλιώς, οι πιο μπασμένοι όμως περίμεναν πότε θα κάνουν το λάθος όσοι παριστάνουν τους αθώους του αίματος .

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Κι αυτό έγινε το μεσημέρι όταν ο Μητσοτάκης παρέθεσε γεύμα στον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μαξίμου, στο τραπέζωμα που έγινε στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Κολωνάκι, συμμετείχαν ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

 

Ωστόσο, στη φωτογραφία που δημοσιοποίησε το Μαξίμου, η κ. Σουρανή δεν πολυφαίνεται για έναν και μοναδικό λόγο που αποκαλύπτουν τα PIPERATA. 

 

H κυρία λοιπόν κρύβεται ή την κρύβουν επειδή ήταν πρέσβης μας στη γειτονική χώρα τον Οκτώβριο του 2018, όταν οι Αλβανοί αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ στις Βουλιαράτες τον Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα.

 

Κι αντί να σηκώσει στο πόδι τον κόσμο, έκατσε παθητικά στ’ αυγά της ακόμη και όταν η οικογένεια του σκοτωμένου προσπαθούσε επί δέκα μέρες να πάρει το πτώμα του από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

 

Τότε οι Αλβανοί την είχαν καλέσει στο υπουργείο τους, το «Ευρώπης και Εξωτερικών υποθέσεων» όπως το ονομάζουν, λέγοντας της ότι το θέμα το χειρίζεται ο Γενικός Εισαγγελέας. Κι εκείνη σιώπησε. Δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια ούτε για να διευκολύνει την κατάσταση, ούτε για να διερευνηθούν τα αίτια της δολοφονίας, ούτε για να αναζητηθούν οι δολοφόνοι, ούτε για να προστατευτεί ο ελάχιστος εναπομείνας πληθυσμός της πολύπαθης περιοχής.

 

Και φυσικά έκλεισε τα μάτια λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν οι Αλβανοί προέβησαν σε προσαγωγές Ελλήνων που είχαν μεταβεί στο χωριό για το Μνημόσυνο του Κατσίφα. Κι όμως, παρόλα όσα τραγικά μεσολάβησαν, η κ. Σουρανή τρωγόπινε σήμερα με τον Ράμα «προς επιβεβαίωση των σχέσεων καλής γειτονίας των δύο χωρών». Αυτή είναι η καλή γειτονία, να σε καρπαζώνουν κι εσύ να τους ταΐζεις;

 

Πέρα από τα πολιτικά, τα διπλωματικά, τα αλυτρωτικά κτλ,  εκείνη τη μάνα δεν τη σκέφτηκε κανείς;   

 

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV