Θέλει να γίνει Κύπριος ο πάμπλουτος πρώην CEO της Google – Υπέβαλε αίτηση πολιτογράφησης | piperata.gr Skip to main content
Schmidt

Θέλει να γίνει Κύπριος ο πάμπλουτος πρώην CEO της Google – Υπέβαλε αίτηση πολιτογράφησης

Επιμέλεια-Μετάφραση: Γιάννης Κατσαρός

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Vox Recode, , o πρώην CEO της Google και ένας εκ των πλουσιοτέρων Αμερικανών, ο Eric Schmidt βρίσκεται στην τελική ευθεία να αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα μέσω του «αμφιλεγόμενου» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, κυπριακού προγράμματος επενδύσεων.

 

Ο Schmidt και η οικογένεια του έχουν λάβει το πράσινο φως για να πολιτογραφηθούν Κύπριοι σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Οκτωβρίου. Μολονότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα γιατί ο Schmidt επιθυμεί την κυπριακή υπηκοότητα, θα μπορεί με το κυπριακό διαβατήριο να μετακινείται ελεύθερα στην ΕΕ αλλά και να απολαμβάνει ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το ενδιαφέρον των Αμερικανών να αποκτήσουν αλλοδαπή υπηκοότητα έχει εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς αυτή τους περιορίζει να ταξιδεύουν εκτός χώρας. Αναλυτές εκτιμούν πως η αύξηση αυτή σχετίζεται με την πολιτική αστάθεια που ταλανίζει τις ΗΠΑ.

 

«Ωστόσο παραμένει ασυνήθιστο Αμερικανοί να κάνουν αίτηση στο κυπριακό πρόγραμμα όπως αποκαλύπτουν τα δημοσιευμένα στοιχεία.. Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι πολύ πιο δημοφιλές μεταξύ των ολιγαρχών από την πρώην ΕΣΣΔ και τη Μέση Ανατολή και έχει αμαυρωθεί από τα πολλά σκάνδαλα που η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε το περασμένο μήνα πως πρόκειται να σταματήσει. Εκπρόσωπος του Schmidt, αρνήθηκε να σχολιάσει το σκεπτικό πίσω από την κίνησή του».

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο RPN.COM.CYAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.