ΗΠΑ: Έκκληση Τραμπ στους οπαδούς του να μην χρησιμοποιήσουν άλλη βία | piperata.gr Skip to main content
ΗΠΑ: Έκκληση Τραμπ στους οπαδούς του να μην χρησιμοποιήσουν άλλη βία

ΗΠΑ: Έκκληση Τραμπ στους οπαδούς του να μην χρησιμοποιήσουν άλλη βία

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απηύθηνε έκκληση προς τους οπαδούς του να μην οργανώσουν νέες διαδηλώσεις, όπως απειλούν ορισμένοι από αυτούς, την ώρα που το κέντρο της Ουάσινγκτον θυμίζει ολοένα και περισσότερο στρατόπεδο, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

 

Στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε, την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την παραπομπή του, ο Τραμπ ζητά «από όλους τους Αμερικανούς» να επικρατήσει ηρεμία.

 

«Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, σας παροτρύνω ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στην παρανομία και ΟΧΙ βανδαλισμούς οποιουδήποτε είδους», γράφει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύω και δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ του Αμερικανούς να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας ευχαριστώ», προσθέτει σε αυτήν την ανακοίνωση.

 

Την ίδια ώρα απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου από το αμερικανικό Καπιτώλιο. Ισχυρές δυνάμεις της Εθνοφρουράς έχουν «καταλάβει» το εσωτερικό του κτηρίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

 

Στρατιώτες έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων ασφαλείας, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων πριν από μία εβδομάδα και υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV