Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μαίνεται η φωτιά στην Κάνδανο - Εκκενώθηκαν οικισμοί | piperata.gr Skip to main content
φωτιά

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μαίνεται η φωτιά στην Κάνδανο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς μαίνεται η φωτιά στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο Δήμο Κανδάνου - Σελίνου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (12 Αυγούστου) καίγοντας χορτολιβαδική δασική και αγροτική έκταση. 

 

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και εξελίχθηκε μεταξύ των οικισμών Παπαδιανά, Σκλαβοπούλα και Κεδρόδασος, καίγοντας κυρίως χαμηλή χορτολιβαδική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα 38 οχήματα της Πυροσβεστικής με 90 άτομα προσωπικό καθώς και πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 70 άτομα, ενώ παραμένουν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το zarpanews.gr, η φωτιά πλέον δεν κατευθύνεται μόνο προς Ελαφονήσι αλλά φαίνεται να γυρνάει πάλι και προς Σκλαβοπούλα, γι’αυτό και εκκενώθηκε η περιοχή της Σκλαβοπούλας, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τόσο το Ελαφονήσι όσο και το Κεδρόδασος.

 

Νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, τις οποίες μετέδωσε το zarpanews, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.


Η Πυροσβεστική δεν έχει επιβεβαιώσει, μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV