Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές | piperata.gr Skip to main content
Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές

Έπειτα από την καθυστέρηση που προκλήθηκε την Δευτέρα 12/10 από τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και αμέσως μετά την ανακοίνωση των ελαφρυντικών και κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δικαστών, η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται την Τρίτη 13/10 στις 11 το πρωί.

 

Το δικαστήριο θα προχωρήσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας, η οποία είναι αυτή των ποινών. Την Δευτέρα 12/10, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών η οποία δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, στους περισσότερους πρώην βουλευτές και στους συμμετέχοντες στα εγκλήματα κατά του Παύλου Φύσσα, των υποστηρικτών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων.

Η απόφαση αυτή επί των ελαφρυντικών προμηνύει βαριές ποινές για τους χρυσαυγίτες. Η κίνηση Λαγού να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου είχε σαν σκοπό να καθυστερήσει την απόφαση επί των ποινών.

Ωστόσο η όλη διαδικασία κράτησε από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το βράδυ η νέα σύνθεση του δικαστηρίου που εξέτασε το αίτημα Λαγού, έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και απορρίπτεται. 

Το λόγο θα λάβει αρχικά η εισαγγελική λειτουργός η οποία και θα κάνει την πρότασή της επί των ποινών. Ακολούθως το λόγο θα λάβει η υπεράσπιση.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV