Θάνος Πλεύρης: Άδικη η κριτική που δέχομαι για τον πατέρα μου | piperata.gr Skip to main content
Θάνος Πλεύρης: Άδικη η κριτική που δέχομαι για τον πατέρα μου

Θάνος Πλεύρης: Άδικη η κριτική που δέχομαι για τον πατέρα μου

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Υπάρχουν διακριτές διαφορές, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την άρνηση της Δημοκρατίας του πατέρα μου. Σίγουρα είναι μια αμήχανη στάση».
 

Ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής και γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη που εκπροσώπησε τον Γιάννη Λαγό καταθέτοντας τη Δευτέρα 12/10, αίτηση εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, διαχώρισε σήμερα τη θέση του από τον πατέρα του.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης υποστήριξε ότι θεωρεί πως έγιναν παρεμβάσεις της νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική, μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και πολιτικών αρχηγών, και πώς θεωρεί ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από «όλον τον εσμό των αντιδράσεων».

Κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κτλ, αντί να τους διακόπτει καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.
 

Δήλωσε επίσης, ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα του για να του μεταφέρει την αμηχανία του. «Έχουμε πολιτικές διαφωνίες και θεωρώ ότι η κριτική σε μένα είναι άδικη».

 

Ο βουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι το αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε, ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δείξει ότι δικάζεται για την ιδεολογία της και όχι για τις εγκληματικές της πράξεις.

«Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ελληνική Δημοκρατία δε δικάζει ιδέες είναι ο ίδιος ο πατέρας μου, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί ενώ πολλάκις έχει εκφράσει τη θέση του».
 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.