Τσακλόγλου: Τι είπε στη Βουλή για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά | piperata.gr Skip to main content
Τσακλόγλου: Τι είπε στη Βουλή για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Τσακλόγλου: Τι είπε στη Βουλή για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικού από τον κορωνοϊό Sars-CoV-2, μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου.

 

«Εξετάζουμε το αίτημα, προσεχτικά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, αν είναι εργατικό ατύχημα ο θάνατος εργαζόμενου από κορωνοϊό, υπό προϋποθέσεις», είπε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Μουλκιώτη από το ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε πως υπήρξαν περιπτώσεις υγειονομικών που δεν τηρούσαν τους κανόνες υγείας και νόσησαν.

 

Στο ερώτημα εάν θα ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά, ο κ. Τσακλόγλου παραδέχθηκε πως σε σχέση με άλλα επαγγέλματα οι κίνδυνοι είναι σοβαροί, ωστόσο, εξετάζεται με προσοχή για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια απόφαση.

 

Απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, της Μπέτυς Σκούφα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ολοκληρώνεται το λογισμικό που θα καταγράφει τα εργόσημα των γυναικών που δουλεύουν στον αγροτικό τομέα. «Οι υπηρεσίες του έχουν ήδη αποτυπώσει τις προδιαγραφές του λογισμού και βρίσκονται στο τελικό στάδιο ελέγχου, η ψηφιοποίηση είναι βασικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν θέλω να δεσμευτώ σε χρονοδιάγραμμα αλλά θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Τσακλόγλου.

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV