Βουλή: «Ζεστά» 600 χιλιάρικα για ρομποτικές κάμερες, για το τηλεοπτικό της κανάλι (έγγραφο) | piperata.gr Skip to main content
Βουλή: «Ζεστά» 600 χιλιάρικα για ρομποτικές κάμερες, για το τηλεοπτικό της κανάλι (έγγραφο)

Βουλή: «Ζεστά» 600 χιλιάρικα για ρομποτικές κάμερες, για το τηλεοπτικό της κανάλι (έγγραφο)

Σήμερα η Βουλή εγκαινίασε μετά «Βαΐων και κλάδων» τις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ covid-19 στο νοσοκομείο «Σωτηρία», κερδίζοντας τον σεβασμό και την συμπάθεια για την συνδρομή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας… Λίγες μέρες πριν όμως, η Βουλή ενέκρινε κονδύλι 600.000 ευρώ για να προμηθευτεί… ρομποτικές κάμερες για το τηλεοπτικό της κανάλι.

 

Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος

 

Κι επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει απολύτως τι σημαίνει «ρομποτικές κάμερες» και που χρησιμεύουν, αξίζει να διευκρινιστεί ότι τέτοιο εξοπλισμό διαθέτουν όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί με πλήθος εκπομπών και εσωτερικών παραγωγών, που έχουν μεγάλες σκηνοθετικές απαιτήσεις και απαιτούν υψηλής ποιότητας εικόνα.

 

Το κανάλι της Βουλής ωστόσο, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός με απειροελάχιστη τηλεθέαση, κατά πολύ μικρότερη και από την ΕΡΤ βέβαια. Διαθέτει ήδη αρκετό προσωπικό και φυσικά τεχνικούς και εικονολήπτες.

 

Γι αυτό και είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο η Βουλή να διαθέτει χωρίς δισταγμό 600.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων της και την αναβάθμιση του εξοπλισμού της, όταν μπορεί κάλλιστα να εκπέμπει το πρόγραμμά της το οποίο μάλιστα δεν παρακολουθούν παρά ελάχιστοι…

 

Τα PIPERATA.GR εντόπισαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, το σχετικό έγγραφο το οποίο αναφέρεται στην  Έγκριση του Πρακτικού και κατακύρωση του Διαγωνισμού «Προμήθεια συστημάτων ρομποτικής εικονοληψίας για τον Τηλεοπτικό και Ραδιοφωνικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων».

 

Σύμφωνα με το επίσημο κοινοβουλευτικό έγγραφο, ο διαγωνισμός κατακυρώνεται στην εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΛΜΑΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», αντί του συνολικού ποσού των 602.915,28 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

Ο διαγωνισμός αφορά σε «Προμήθεια συστημάτων ρομποτικής εικονοληψίας για τον Τηλεοπτικό και Ραδιοφωνικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων»…

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία στο παρελθόν είχε επισημανθεί ως η εταιρία που «βοήθησε» στο κλείσιμο της ΕΡΤ προμηθεύοντας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό την νεοϊδρυθείσα μέσα σε ελάχιστες ώρες ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση) να εκπέμψει το σήμα της.

 

Δείτε το σχετικό έγγραφο της Βουλής:Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV