Σταϊκούρας σε Κατρίνη: «Στα μνημόνια εσείς μας βάλατε!» | piperata.gr Skip to main content
Σταϊκούρας σε Κατρίνη: «Στα μνημόνια εσείς μας βάλατε!»

Σταϊκούρας σε Κατρίνη: «Στα μνημόνια εσείς μας βάλατε!»

Σε αντίθεση με την πολιτική σύμπνοια που παρατηρείται μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ήδη από την εποχή που συγκυβερνούσαν, αλλά και την στρατηγική απορρόφησης και αξιοποίησης σημαντικών σημιτικών στελεχών από την κυβέρνηση, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο κ. Μιχάλης Κατρίνης συγκρούστηκαν σφοδρά στη Βουλή, με τον υπουργό Οικονομικών να κερδίζει στα σημεία αυτή τη μονομαχία! 

 

«Θα καλούσα τον αγαπητό συνάδελφο του ΚΙΝΑΛ που επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί με επιλογή των τραπεζών χωρίς συνεννόηση… Επειδή άκουσα ότι έχετε καλή σχέση με την κ. Απαλλαγάκη (γ.γ. Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών), για ρωτήστε την ποιος την πήρε τηλέφωνο» είπε απευθυνόμενος στον κ Κατρίνη ο υπουργός Οικονομικών.

 

Πριν ακόμα ο κ. Σταϊκούρας ολοκληρώσει την απάντησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ για τον νέο πτωχευτικό κώδικα παρενέβη αντιτείνοντας: «Στις 2 Μαΐου κάνατε ΠΝΠ για αναστολή πλειστηριασμών. Θα φέρετε στη Βουλή αναστολή πλειστηριασμών; Ναι ή όχι;».

 

«Θα απαντήσω όταν κρίνω εγώ ότι πρέπει να απαντήσω, αλλά μην μου μεταβάλλεται τα γκολπόστ. Σας προκάλεσα γι’ αυτό που είπατε και σήμερα» ανέφερε ο υπουργός, με τον κ.  Κατρίνη να συνεχίζει επίμονα τις παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου. Τότε, ο κ.  Σταϊκούρας αποχωρίστηκε το ήπιο ύφος που πάντα τον χαρακτηρίζει, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Εμείς δεν είμαστε ΚΙΝΑΛ...» σχολίασε δις και πρόσθεσε ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους: «Εμείς έχουμε μια σοβαρότητα. Έχουμε μια σοβαρότητα… Νομίζω σας έχω απαντήσει σε πάρα πολλά επιχειρήματα περί διαφοράς λαϊκισμού και σοβαρότητας».

 

Μάλιστα, η οξύτατη κριτική του υπουργού έφτασε μέχρι το 2010 και το πρώτο μνημόνιο. «Άλλωστε, υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις της χώρας που έρχονται από τα μνημόνια του 2010, μας ακολουθούν με συγκεκριμένες εποπτείες και εν πάση περιπτώσει στα μνημόνια τα οποία έχουμε, εσείς μας βάλατε!», ήταν τα ασυνήθιστα πυρά που εξαπέλυσε ο κ. Σταϊκούρας, θυμίζοντας ότι κάποτε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν άσπονδοι πολιτικοί εχθροί.

 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανταπάντησε ότι χαίρεται που ακούει τη ΝΔ να επανέρχεται σε αυτά που έλεγε το 2010 ως αντιπολίτευση, με τον υπουργό Οικονομικών να στρίβει το μαχαίρι, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. «Ο καθένας μας έχει κριθεί από την ελληνική κοινωνία και η ελληνική κοινωνία έχει βάλει το κάθε κόμμα εκεί που πρέπει», ήταν η βιτριολική απάντηση του. 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV