Βενετία: Οι πανέμορφες πλωτές λιμουζίνες (pics&vid) | piperata.gr Skip to main content

Βενετία: Οι πανέμορφες πλωτές λιμουζίνες (pics&vid)

Βρίσκεται ψηλά στην λίστα των ωραιότερων πόλεων της Ευρώπης. Η ιδιαιτερότητα της την κάνει μοναδική, αφού δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Ο λόγος για την πιο ερωτική ιταλική πόλη, τη Βενετία, όπου οι μετακινήσεις γίνονται είτε με τις ρομαντικές γόνδολες, είτε με τα θαλάσσια λεωφορεία, τα γνωστά vaporetti, είτε με τα luxury θαλάσσια ταξί.Το φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί θα σε στείλει απευθείας στον Ιταλικό Βορρά.

Να μην τους ακούς εκείνους που όταν τους λες για Βενετία στέκονται στη μπόχα που κυριαρχεί στον αέρα, στους τεράστιους αρουραίους που κάνουν κουμάντο στα στενά της βυθισμένης πολιτείας και στις υψηλές τιμές που κάνουν δύσκολη τη ζωή του (Έλληνα) τουρίστα. Εσύ θα στέκεσαι στην εξειδανικευμένη εικόνα που έχεις χτίσει μέσα στο μυαλό σου. Εκείνη που γεννήθηκε μέσα από σκηνές ταινιών όπως το «The Tourist» και από τις οπτικές αφηγήσεις των καρτ ποστάλ.

Και αυτήν την εικόνα θα ενισχύσουμε με το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα.

πλωτές λιμουζίνες

 

https://www.youtube.com/watch?v=QyhNzmPoWbE

 

Προέρχεται από τον κοσμολάτρη και πολυταξιδεμένο Ted Gushue, o οποίος επισκέφθηκε τον Ιταλικό Βορρά και μας εφοδίασε με εικόνες από τα ξύλινα ταχύπλοα -και μη- που δίνουν άλλο νόημα στην ενδοαστική μετακίνηση του γραφικού αυτού ταξιδιωτικού προορισμού.

Πρόκειται για μια δαπανηρή μέθοδος μεταφοράς. Ωστόσο, εάν ταξιδεύετε με μια ομάδα φίλων που μπορούν να μοιραστούν το κόστος, ένα θαλάσσιο ταξί είναι ένας πολύ πιο γρήγορος και ξεκούραστος τρόπος για να φτάσετε στον προορισμό σας, με μπόνους μια προσωπική ξενάγηση στα κανάλια.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.