Κορωνοϊός: Εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Νιγηρία και Νέα Ζηλανδία | piperata.gr Skip to main content

Κορωνοϊός: Εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Νιγηρία και Νέα Ζηλανδία

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε τη Πέμπτη στη Νιγηρία, στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία.

Το υπουργείο Υγείας «επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του κορωνοϊού στην πολιτεία Λάγκος. Αυτό το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε την 27η Φεβρουαρίου 2020 είναι το πρώτο που καταγράφεται από την έναρξη της επιδημίας» πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊό, διευκρίνισε το ίδιο μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ιταλό πολίτη που εργάζεται στη Νιγηρία και επέστρεψε στο Λάγκος από το Μιλάνο στις 25 Φεβρουαρίου. Ο ασθενής είναι κλινικά σταθερός, χωρίς σοβαρά συμπτώματα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών στη Yaba του Λάγκος».

Σημειώνεται ότι πριν το κρούσμα στη Νιγηρία, μόνο δύο περιπτώσεις εμφανίστηκε σε όλη την Αφρική, μία στην Αίγυπτο και μία στην Αλγερία, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ειδικούς Υγείας δεδομένων των στενών οικονομικών δεσμών της ηπείρου με την Κίνα.

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Τα αφρικανικά συστήματα υγείας δεν είναι καλά εξοπλισμένα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα αφρικανικά συστήματα υγείας δεν είναι καλά εξοπλισμένα για να ανταποκριθούν στη θανατηφόρα εξάπλωση του κορωνοϊού σε περίπτωση που οι περιπτώσεις αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται.

Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία

Στην Νέα Ζηλανδία έφθασε ο κορωνοϊός, καθώς το πρώτο κρούσμα αφορά σε μία μόνιμο κάτοικο της χώρας που επισκέφθηκε πρόσφατα το Ιράν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας 60 ετών που επί του παρόντος υποβάλλεται σε θεραπεία στο νοσοκομείο του Όκλαντ και βρίσκεται σε «βελτιωμένη κατάσταση». Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, το άτομο αυτό επέστρεψε στο Όκλαντ την Τετάρτη και επισκέφθηκε το νοσοκομείο όταν άρχισε να μην νιώθει καλά.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από όλους του επιβάτες στο τελικό σκέλος της πτήσης από το Ιράν, της αεροπορικής εταιρείας Emirates, και συγκεκριμένα από το Μπαλί στο Όκλαντ, να επικοινωνήσουν μαζί τους. Ωστόσο, οι Αρχές θεωρούν πως ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι μικρός λέγοντας πως η κατάσταση είναι καλά διαχειριζόμενη. «Αν και έχουμε την πρώτη μας περίπτωση κορωνοϊού, οι πιθανότητες επιδημίας της κοινότητάς μας, παραμένουν χαμηλές» ανέφερε η δήλωση.

Ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας και οι κυβερνητικές Αρχές περιέγραψαν λεπτομερώς την μεμονωμένη αυτή περίπτωση κορωνοϊού στην Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για πολίτη της χώρας που επέστρεψε πρόσφατα από το Ιράν και η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται. Οι Αρχές θα έρθουν σε παφή με τα άτομα που βρισκόταν στην ίδια σειρά και τις δύο σειρές μπροστά και πίσω από το άτομο αυτό στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού – μια πτήση από το Μπαλί στις 26 Φεβρουαρίου. Θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες, υπό τακτική επικοινωνία με την τοπική δημόσια υγεία.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV