Ιταλία: Καθάρισαν τα νερά - Επέστρεψαν οι κύκνοι και τα δελφίνια στα κανάλια της Βενετίας (vid & pics) | piperata.gr Skip to main content

Ιταλία: Καθάρισαν τα νερά - Επέστρεψαν οι κύκνοι και τα δελφίνια στα κανάλια της Βενετίας (vid & pics)

H Iταλία δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού με τα κρούσματα δυστυχώς να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο όπως και οι θάνατοι. Ωστόσο λόγω της επιβολής καραντίνας και της απουσίας τουριστών, τα νερά και ο άερας στη χώρα είναι πιο καθαρά από ποτέ.

Οπως μεταδίδει το CNN, οι κάτοικοι της Βενετίας παρατήρησαν τεράστια διαφορά στη διαύγεια των νερών σε σημείο που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ο πυθμένας των καναλιών και διακρίνονται μικρά ψαράκια να κολυμπούν. Επιπλέον και η ποιότητα του άερα έχει βελτιωθεί αισθητά στη πόλη καθώς η μέχρι πρότινος ταραχώδη καθημερινή δραστηριότητα, με τις γόνδολες και κυρίως την κίνηση των μηχανοκίνητων σκαφών έχει σταματήσει στα κανάλια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δημαρχίας της Βενετίας: "Τα νερά είναι πιο καθαρά γιατί έχει μειωθεί η κίνηση στα κανάλα μ' αποτέλεσμα τα ιζήματα να παραμένουν στο βυθό και όχι στην επιφάνεια του νερού".

Οπως έγραψε και ο Φραντζέσκο Ντελρίο στο twitter, πλέον αγριόχοιροι κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης του, δελφίνια στο λιμάνι του Κάλιαρι, πάπιες στα συντριβάνια της Ρώμης και τα κανάλια της Βενετίας έχουν γεμίσει και πάλι με ψάρια. Η φύση επανακτά τον χώρο της κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην Ιταλία.

Ο Μάρκο Κοντέζα ανέβασε δε στο facebook φωοτγραφίες που απεικονίζουν την επιστροφή των κύκνων στα κανάλια της Βενετίας!

 

Επιπλέον, δορυφορικές λήψεις κατέγραψαν σημαντική μείωση στα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ιταλία κατά το διάστημα της καραντίας λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία), οι εκπομπές διοξειδίου αζώτου έχουν μειωθεί δραστικά πάνω από την Ιταλία μετά την επιβολή καραντίνας εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19.

https://youtu.be/ARpxtAKsORw

Μολονότι η πανδημία έχει φέρει μονάχα καταθλιπτικά νέα σ' όλο τον πλανήτη, υπάρχουν και κάποια ευχάριστα. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται, καθώς η απουσία του ανθρώπου όπως αποδεικνύεται έχει ευεργετική επίδραση στον πλανήτη, είναι κατά πόσο άνθρωπος και φύση μπορούν τελικά να συνυπάρξουν αρμονικά...

Επιμέλεια: Γιάννης ΚατσαρόςAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV