Νέα αρχή στις ΗΠΑ για τον Αντώνη Λιβάνιο - Ανοιχτή δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο και δημοσιογράφο Έμυ Λιβανίου | piperata.gr Skip to main content
Νέα αρχή στις ΗΠΑ για τον Αντώνη Λιβάνιο - Ανοιχτή δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο και δημοσιογράφο Έμυ Λιβανίου

Νέα αρχή στις ΗΠΑ για τον Αντώνη Λιβάνιο - Ανοιχτή δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο και δημοσιογράφο Έμυ Λιβανίου

Ο πρώην σύζυγος της δημοσιογράφου, Έμυς Λιβανίου, ο επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της ΝΔ Αντώνης Λιβάνιος, εντοπίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να έχει στήσει τη νέα του ζωή , αφήνοντας πίσω ωστόσο ανοιχτές δικαστικές διαμάχες.

 

Ο Αντώνης Λιβάνιος, επιφανής επιχειρηματίας και σύμβουλος πολυεθνικών επιχειρήσεων, απέκτησε τρία παιδιά με την πρώην σύζυγό του, αλλά όπως έδειξε η πορεία φάνηκε ασυνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις που επέβαλλε ο νόμος μετά την αίτηση διαζυγίου αλλά και απέναντι στις δανειακές του υποχρεώσεις.

 

mm

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μεγάλη δικαστική διαμάχη, ξεκίνησε όταν ο επιχειρηματίας και τότε στέλεχος της ΝΔ βρέθηκε κατηγορούμενος για την αθέτηση της δικαστικής απόφασης για την διατροφή των παιδιών τους, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε το 2013 η δημοσιογράφος πρώην σύζυγός του, Έμυ Λιβανίου.

Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η γνωστή δημοσιογράφος προσπαθούσε να επιδώσει την αγωγή στον πρώην σύζυγό της, ωστόσο δεν μπορούσε να τον βρει, αφού ο ίδιος δήλωνε τότε μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.

Ωστόσο, ο Αντώνης Λιβάνιος όπως αποδείχτηκε δεν ζει στην Γερμανία, αλλά στο Χιούστον της Αμερικής όπου πλέον κατέχει επιτελική θέση στην U.S. Energy Stream, έχει παντρευτεί μια Ελληνοαμερικανίδα μηχανολόγο έχει αποκτήσει άλλα δυο παιδιά.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ίδια η σύζυγός του, σε ανάρτησή της στο Facebook, η οποία μάλιστα περιέγραψε με αφορμή την επέτειο γάμου τους, την πρώτη γνωριμία τους πριν από οκτώ χρόνια.

 

αντωνης λιβανιος

λιβ

 

Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη

Ο αδερφός της δημοσιογράφου και μάρτυρας στο δικαστήριο είχε αναφέρει: «Τον αναζητούμε παρά πολύ καιρό. Είχε πάρει δάνειο 400.000 ευρώ για ένα ακίνητο, στη συνέχεια πήρε άλλα 300.000 κι έφυγε. Είχε πάρει και 600.000 ευρώ από μια ΜΚΟ και εξαφανίστηκε ο Λιβάνιος!».

«Μιλάμε για εμπαιγμό! Ο κ. Λιβάνιος δεν έχει δώσει τέσσερα χρόνια ούτε ένα ευρώ. Τον ψάχνουμε στη Φρανκφούρτη. Κάθε φορά στέλνει τον δικηγόρο του, παρακολουθεί τα πάντα και προσποιείται ότι δεν υπάρχει πουθενά. Κρύβεται πίσω από μια διεύθυνση. Δε μπορούμε να τον βρούμε, γιατί κρύβεται. Παρακολουθεί και μετά κάνει εφέσεις», είχε δηλώσει ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

Από την πλευρά του κ. Λιβάνιου, ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε είχε αναφέρει: «Κάθε χρόνο δίνουμε 25.000 ευρώ στο Κολλέγιο. Καλύπτει τα δίδακτρα απευθείας. Την τελευταία τριετία ο κ. Λιβάνιος έχει δώσει 100.000 ευρώ. Αν το διαιρέσετε, βγαίνει 2.800 ευρώ τον μήνα. Έχουμε δώσει τα πάντα».

Ένα χρόνο μετά, ο Αντώνης Λιβάνιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας μετά από μήνυση της δημοσιογράφου για το αδίκημα της μη καταβολή διατροφής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Λιβάνιο το ελαφρυντικό ότι κατέβαλε αντί της διατροφής δίδακτρα των παιδιών στο Κολέγιο Αθηνών.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV