Διερευνητικές επαφές: Το παρασκήνιο με την ξαφνική παρουσία του Ιμπραχίμ Καλίν στο… τραπέζι | piperata.gr Skip to main content
Διερευνητικές επαφές: Το παρασκήνιο με την ξαφνική παρουσία του Ιμπραχίμ Καλίν στο… τραπέζι

Διερευνητικές επαφές: Το παρασκήνιο με την ξαφνική παρουσία του Ιμπραχίμ Καλίν στο… τραπέζι

Το πρώτο γκολ ήλθε από τα αποδυτήρια κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή αιφνιδιάστηκε… δέχτηκε το φέσι που του φόρεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να πει το παραμικρό.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Στην ομάδα λοιπόν των Τούρκων που συμμετέχει στις διερευνητικές επαφές, μπήκε -χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση- και ο εκπρόσωπος του και στενότερος συνεργάτης του Ιμπραχίμ Καλίν, ένας γραφειοκράτης με θρησκευτικές σπουδές χωρίς καμία διπλωματική προπαίδεια. Κυριολεκτικά τα «μάτια και τ’ αυτιά» του «Σουλτάνου» σε όλα τα επίπεδα.

 

Πέραν της αριθμητικής τους υπεροχής (σ.σ.: τέσσερις Τούρκοι εναντίον τριών Ελλήνων), η Άγκυρα με τον Καλίν στο τραπέζι αποκτά προβάδισμα σε σχέση με την Αθήνα καθώς ο τούρκος πρόεδρος θα ενημερώνεται από μέσα για την πορεία των συνομιλιών και συνεπώς θα παρεμβαίνει -τουλάχιστον δημόσια- πιο έγκαιρα σε σχέση με τον δικό μας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των γραφείων Μητσοτάκη – Ερντογάν που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου, λίγο πριν τη δημοσιοποίηση της πρότασης για τις διερευνητικές, η Αθήνα είχε βάλει όρο να περιοριστούν οι επαφές μόνον σε διπλωματικό επίπεδο. Συνεπώς δεν είμασταν ενημερωμένοι για την παρουσία Καλίν στις διερευνητικές

 

Έτσι, ο Ερντογάν ότι βρίσκεται πάνω απ’ όλους κι από όλα και έβαλε τον Καλίν να δώσει το εξής memo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μετά από τεσσεράμισι χρόνια, οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, ξεκίνησαν σήμερα. Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, περιλαμβανομένου του Αιγαίου, και έχουμε πλήρη θέληση γι’ αυτό…».

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV