Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει πώς βλέπει τον κόσμο κάποιος με σχιζοφρένεια (vid) | piperata.gr Skip to main content
Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει πώς βλέπει τον κόσμο κάποιος με σχιζοφρένεια (vid)

Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει πώς βλέπει τον κόσμο κάποιος με σχιζοφρένεια (vid)

Η σχιζοφρένεια ή ορθότερα σχιζοφρενία, – σύνθετη λέξη που προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «σχίζειν» (= διαχωρισμός) και «φρένα» (= λογική, μυαλό) αποτελεί νευροψυχιατρική νόσο.

 

Τον όρο εισήγαγε ο Ελβετός ψυχίατρος Eugen Bleuler. Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας.

 

Βέβαια έχει αποκλειστεί προηγουμένως οποιαδήποτε οργανική βλάβη του νευρικού συστήματος σε κάθε νέο ασθενή, πλην όμως όλες οι επιστημονικές εργασίες επί του αντικειμένου αφήνουν να εννοηθεί την ύπαρξη μιας λεπτής νευροφυσιολογικής και χημικής δυσλειτουργίας μάλλον άγνωστης μέχρι σήμερα.

 

Μάλιστα με τον όρο σχιζοφρένεια καλύπτεται ένα σύνολο νόσων με διαφορετικούς μηχανισμούς. Για παράδειγμα υφίστανται τέτοιες χρόνιες ψυχώσεις που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ειδικότερα ούτε ως σχιζοφρένεια αλλά και ούτε ως χρόνια παραληρήματα.

 

Συνήθως τα άτομα με σχιζοφρένεια έχουν ακουστικές ψευδαισθήσεις, λιγότερο συχνά οπτικές ψευδαισθήσεις, παρανοϊκές ιδέες και αποδιοργανωμένη ομιλία και σκέψη («φυγή ιδεών»), γεγονός που τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση.

 

Τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας συνήθως εμφανίζονται κατά τη νεαρή ηλικία και επηρεάζουν περίπου 0,4%-0,6% του πληθυσμού, σύμφωνα με το el.wikipedia.org.

 

Δείτε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που κάνει αναπαράσταση πώς είναι (όχι σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια), να είναι ένας άνθρωπος σχιζοφρενής.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV