Ερντογάν: «Ελληνική προβοκάτσια» κατά του τουρκικού πλοίου! | piperata.gr Skip to main content
ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ερντογάν: «Ελληνική προβοκάτσια» κατά του τουρκικού πλοίου!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου για την επέμβαση στο τουρκικό εμπορικό πλοίο που πραγματοποίησαν Γερμανοί κομάντος στα ανοιχτά της Λιβύης.

 

«Παρά τις προβοκάτσιες της Ελλάδας και της ‘’Ελληνοκυπριακής Διοίκησης’’ (Κυπριακής Δημοκρατίας) στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, συμπεριφερθήκαμε με υπομονή και ψυχραιμία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας:

 

«Όμως δυστυχώς, παρά την υπομονετική και ψύχραιμη συμπεριφορά μας, τελευταία πραγματοποίησαν επίθεση στο εμπορικό πολιτικό πλοίο μας που μετέφερε εμπόρευμα στη Λιβύη. Αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Πάλι, κυβερνήτης αυτού του πλοίου της επιχείρησης είναι ένας Έλληνας. Όταν μπήκαν στο πλοίο, παρενόχλησαν το πλήρωμα».

 

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ο Ερντογάν ανέφερε πως όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και ότι και η Άγκυρα θα στείλει όλα τα στοιχεία εκεί που πρέπει.

 

Να θυμήσουμε ότι η φιλοκυβερνητική Γενι Σαφάκ έγραφε σήμερα πως πρέπει να γίνονται νηοψίες σε ελληνικά πλοία από τουρκικά πολεμικά σκάφη, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μάλιστα.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV