Υπόθεση Γουάινστιν: Ρευστοποιείται επιχείρησή του για να αποζημιωθούν τα θύματά του | piperata.gr Skip to main content
weinstein

Υπόθεση Γουάινστιν: Ρευστοποιείται επιχείρησή του για να αποζημιωθούν τα θύματά του

Την ρευστοποίηση μιας εκ των εταιρειών του Χάρβεϊ Γουάινστιν ενέκρινε ένα δικαστήριο στις ΗΠΑ με σκοπό να βρεθούν τα χρήματα για την αποζημίωση των θυμάτων του.

 

Μέσω της εκκαθάρισης της εταιρεία αναμένεται να αποδοθούν 17.064.535 δολάρια στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του πρώην κινηματογραφικού κολοσσού, κάτι που χαιρέτισαν οι δικηγορικές ομάδες των θυμάτων, καθώς θεώρησαν ότι με αυτό τον τρόπο «Τα θύματα μπορούν να αποζημιωθούν χωρίς να αναλωθούν στις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες που συνοδεύουν τις αγωγές».

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, 9,7 εκατ. δολάρια ακόμη θα διοχετευθούν στην κάλυψη δικαστικών εξόδων των εναγόντων κατά του Γουάινστιν, ενώ 8,4 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την εκδίκαση υποθέσεων κατά του παραγωγού που δε σχετίζονται με την σεξουαλική παρενόχληση.

 

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας Weinstein Company Holdings LLC, που αφορά το σχέδιο εκκαθάρισης, έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 23 ετών από τον περασμένο Μάρτιο, με βάση τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

 

Επιπλέον έξι κατηγορίες παρόμοιας φύσης, που βαραίνουν τον παραγωγό, εκκρεμούν ακόμη και αναμένεται να εκδικαστούν στο Λος Άντζελες μέσα στο 2021.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV