ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς επιβολή καθολικού lockdown οδηγείται από μέρα σε μέρα ο Μητσοτάκης | piperata.gr Skip to main content
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς επιβολή καθολικού lockdown οδηγείται από μέρα σε μέρα ο Μητσοτάκης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς επιβολή καθολικού lockdown οδηγείται από μέρα σε μέρα ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες, όταν το φράγμα των ημερήσιων κρουσμάτων φτάσει ή υπερβεί τα 2.000 και αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ειδικές μονάδες των νοσοκομείων αναφοράς, τότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την επιβολή καθολικού lockdown.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

 

Η πρόβλεψη είναι ότι αυτό θα συμβεί είτε από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά δεν θα έχει την ίδια εφαρμογή σε όλη την Επικράτεια. Για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και όσους νομούς βρίσκονται ή βρεθούν στις επικίνδυνες ζώνες, θα απαγορευτεί η είσοδος – έξοδος από τα γεωγραφικά τους όρια.

 

Στη Σύνοδο 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PIPERATA.GR στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, με τηλεδιάσκεψη, ο Μητσοτάκης όπως και άλλοι πρωθυπουργοί κρατών – μελών της ΕΕ θα λάβουν το πράσινο φως για την επιβολή καθολικών περιορισμών ανάλογων με εκείνων του περασμένου Μαρτίου – Απριλίου.

 

Ήδη έχει κατατεθεί από την ελληνική πλευρά προς τα αρμόδια όργανα των Βρυξελλών, έκθεση αποτίμησης της νέας ζημιάς που θα προκύψει στα δημοσιονομικά και αναμένεται σύντομα η έναρξη της εκταμίευσης κοινοτικών ενισχύσεων από το πακέτο των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV