Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός έφαγε πόρτα σε καφέ λόγω του κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content
Νέα Ζηλανδία - Τζασίντα Άρντερν

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός έφαγε πόρτα σε καφέ λόγω του κορωνοϊού

Στη Νέα Ζηλανδία τα μέτρα κατά του κορωνοϊού εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, ακόμα και όταν πρόκειται για την πρωθυπουργό της χώρας.

 

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν αναγκάστηκε να φύγει από καφέ λόγω των μέτρων που η ίδια έχει θεσπίσει. 

 

Η Άρντερν, ο αρραβωνιαστικός της Κλαρκ Γκέιφορντ και μια παρέα φίλων πήγαν σε ένα καφέ της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον χθες, αλλά ο υπάλληλος τους αρνήθηκε την είσοδο, καθώς είχε ήδη καλυφθεί ο περιορισμένος αριθμός πελατών που επιτρέπεται να δέχεται ο χώρος βάσει των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

 

«Οφείλω να αναλάβω την ευθύνη, δεν είμαι οργανωμένος και δεν είχα κάνει κράτηση πουθενά», έγραψε στο Twitter ο Γκέιφορντ απαντώντας σε έναν άλλον καταναλωτή, ο οποίος είχε επισημάνει ότι το καφέ αρνήθηκε την είσοδο σε αυτούς τους VIP πελάτες.

 

Η Νέα Ζηλανδία έχει αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Τα καφέ επετράπη να ξανανοίξουν την Πέμπτη, αλλά οφείλουν να τηρούν μέτρα για απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια και οι πελάτες οφείλουν να παραμένουν καθιστοί.

 

Ένας πελάτης του καταστήματος που επεσήμανε ότι αρνήθηκαν την είσοδο στην Άρντερν δήλωσε στο μέσο Stuff ότι ένας υπάλληλος του καφέ «χρειάστηκε να πει, ερχόμενος σε δύσκολη θέση, ότι ήταν πλήρες και ότι δεν είχε τραπέζια, και αυτοί έφυγαν».

 

Ευτυχώς όμως για την Άρντερν και την παρέα της, κάποιοι πελάτες του καφέ έφυγαν λίγο μετά και μέλος του προσωπικού έτρεξε στον δρόμο και κάλεσε την πρωθυπουργό να επιστρέψει.

 

«Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους τους ότι έτρεξαν πίσω μας στον δρόμο όταν άδειασε θέση. Εξυπηρέτηση A+», πρόσθεσε στο Twitter ο Γκέιφορντ.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV