Σκύλος - ρομπότ πωλείται έναντι 74.500 δολαρίων | piperata.gr Skip to main content
SPOT

Σκύλος - ρομπότ πωλείται έναντι 74.500 δολαρίων

Ο «Spot», το ρομπότ της Boston Dynamics,  είναι προς πώληση στην διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 74.500 ευρώ.

 

Η Boston Dynamics καθιστά το διάσημο ρομπότ της, «Spot», διαθέσιμο για εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς στις ΗΠΑ. Το μοντέλο «Explorer» ξεκινά να πωλείται από 74.500 ευρώ. To ρομπότ σκύλος μπορεί να εξερευνεί δύσκολα σημεία και να ανεβαίνει ανώμαλες επιφάνειες, επίσης μπορεί να κάνει περιπολίες και επιθεωρήσεις σε μεγάλους χώρους και κατά κύριο λόγο μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί σε εργαστήρια και σε εργοτάξια.

 

Οι ικανότητες του ρομπότ είναι πολλές με την Boston Dynamics να υποστηρίζει ότι ο Spot είναι σε θέση να περπατάει σαν πραγματικός σκύλος. Μπορεί να περάσει από μια αποθήκη χωρίς να συντρίψει αντικείμενα, να ανεβοκατεβαίνει σκάλες, ακόμη και να ανοίγει πόρτες όταν είναι εξοπλισμένο με ένα ρομποτικό χέρι.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Boston Dynamics άρχισε να εκμισθώνει το Spot σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε δοκιμαστική βάση. «Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, πάνω από 150 ρομπότ Spot χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία από εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις και ερευνητικές εγκαταστάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

 

Τώρα, η εταιρεία οραματίζεται το Spot να λειτουργεί ως ρομποτικός βοηθός, ο οποίος θα μπορεί να καταγράφει και να μεταδίδει βίντεο, αλλά και να μεταφέρει πακέτα. Η Boston Dynamics επισημαίνει πώς μια κατασκευαστική εταιρεία γλίτωσε 20 ώρες εργασίας την εβδομάδα χρησιμοποιώντας το ρομπότ σκύλο για να τραβήξει εικόνες ενός κτιρίου έκτασης 500.000 τετραγωνικά πόδια.

 

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία δεν συνιστά να αγοράσουν το προϊόν απλοί οικιακοί καταναλωτές. «Το Spot δεν είναι πιστοποιημένα ασφαλές για οικιακή χρήση, ούτε προορίζεται για χρήση κοντά σε παιδιά».

 

Πληροφορίες από CNNAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV