Κορωνοϊός: 17 Ουκρανοί ταξιδιώτες που αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου κρατούνται στο Ελευθέριος Βενιζέλος | piperata.gr Skip to main content
Ελευθέριος Βενιζέλος

Κορωνοϊός: 17 Ουκρανοί ταξιδιώτες που αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου κρατούνται στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Προσωρινά κρατούμενοι στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί ταξιδιώτες, οι οποίοι ταξίδεψαν προς την Ελλάδα παρά την απαγόρευση εισόδου.

 

Ειδικότερα, οι Ουκρανοί έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο, με δύο πτήσεις της Ryanair και της Wizz Air.

 

Κατά την είσοδό τους στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, οι Αρχές τους κάλεσαν να υπογράψουν έγγραφο, με το οποίο θα έδιναν συναίνεση για τον άμεσο επαναπατρισμό τους, καθώς, όπως είναι γνωστό, δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ευρώπη για τους πολίτες τρίτων χωρών.

 

Τότε, κατά πληροφορίες, εκείνοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους. Μάλιστα, οι ελληνικές Αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή τους όσα αντικείμενα είχαν στις βαλίτσες τους, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών υπολογιστών.

 

Παράλληλα, υποβλήθηκαν σε ειδικό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

 

Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τον πρόξενο της Ουκρανίας στην Αθήνα, ο οποίος τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες έφτασαν στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Ιουλίου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV